Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasını savunan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğuna dair 2001 tarihli mahkeme kararını HKP avukatları ortaya çıkarmıştı.
Hamza Yerlikaya’nın milletvekili olduğu dönemde aldığı maaşları da dâhil, tüm eski milletvekili kazanımlarının ve ayrıcalıklarının iptal edilmesi için HKP avukatları TBMM başkanlığına dilekçe ile başvurduğu gün TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde tartışma yaşanmış AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın sahte diplomasını elinde sallayarak, “Gurur duyduklarını” dile getirmişti.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
HKP avukatları, bu kez Cahit Özkan’ın konuşması hakkında, “Suçu ve Suçluyu Övme” suçunu işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“CUMHURİYET SAVCILARI SORUŞTURMA BAŞLATMALI”
“Kendisine bu kadar ‘kallavi’ sıfatlar yükleyen bir kişinin kesinleşmiş yargı kararıyla suçu kanıtlanmış Hamza Yerlikaya’yı ve işlediği sahte diploma kullanma suçunu övmesi kabul edilemez. AKP iktidarı ileri gelenleri kendilerini yasa ve hukuk üstü kabul etmekte, işlerine gelmeyen mahkeme kararlarını tanımamaktadırlar. Cumhuriyet Savcıları yasal bir zorunluluk olan görevlerinin gereğini kendiliğinden yaparak soruşturma başlatmalı ve şüphelinin cezalandırılması için işlem yapmalıydılar. Ne yazık ki bu görevlerini yerine getirmemişlerdir. Bu nedenle işbu suç duyurusunda bulunmak durumunda kaldık.”
“MECLİS’E BİR AN ÖNCE FEZLEKE GÖNDERMELİ”
Suç duyurusunun ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Sait Kıran açıklama yaptı. Kıran, “Umuyoruz ki Cumhuriyet Savcıları yasal görevlerini, yükümlülüklerini hatırlar ve bu kişi hakkında gerekli soruşturmayı başlatmak için Meclis’e bir an önce fezleke düzenleyip gönderir” dedi.
https://odatv4.com/sahtediplomakriziakpyonetiminesicradi30122022.html
Akit yazarından skandal sözler: Hadise üzerinden Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı!18 izlenme
İstanbul Barosu, Erdoğan’ın vergi artışına karşı harekete geçiyor: Zamların iptali için dava açılacak37 izlenme
CHP'li yeni başkan isyan etti! "MHP’li Başkanın seçim harcaması, haftada bir milyon liralık kuruyemiş!"26 izlenme
Evde rakı yapılmasın diye önlem üstüne önlem! İşte adım adım Türkiye’nin etil alkol yasağı94 izlenme
Elinde sopa bulunan kadın, önüne gelene ve onları ayırmaya gelenlere saldırdı.24 izlenme
İddianamede skandal gerekçe: CHP Kurultayı “örgüt faaliyeti” sayıldı7 izlenme
Şara'dan 'Olaylar atlatıldı' iddiası: "Barışı koruyalım"18 izlenme
Cübbeli Ahmet'in kızının lüks cipin fiyatı dudak uçuklattı28 izlenme
SBK davasına bakan Amerikalı savcı Türkiye'de kimlerin telefonunu arıyor? Barış Terkoğlu açıkladı
Asıl hedef İmamoğlu mu?
Ece Gürel'in ölümündeki sır perdesi aralandı: Arkadaşının ifadesinde dikkat çeken iddia
İmamoğlu en çok neyi özlediğini açıkladı: "En çok özlediklerimden biri de pazar ziyaretleri ve emekçi kardeşlerimle sohbet etmek. Selam olsun!"