Adalet Bakanı, kamuoyunda “Elmalı davası” olarak gündeme gelen ve sosyal medyada büyük tepki toplayan, çocuğa karşı cinsel istismar davasına ilişkin açıklamada bulundu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı" dedi.
Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, üçüncü duruşmada tahliye edilmişti.
Kardeşlerin, cinsel istismarı resimle anlattığı görselin sosyal medyada paylaşılmasının ardından istismar sosyal medyada yeniden gündeme gelmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklamada bulunmuştu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/adaletbakaniguldenelmalidavasiaciklamasi1848399
Erdoğan sessizliğe büründü, Bahçeli Maduro'ya sahip çıktı: "15 Temmuz ile aynı"8 izlenme
Borsa İstanbul'daki büyük vurgunda yeni iddia46 izlenme
Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor!13 izlenme
AKP’den istifalar art arda geliyor!73 izlenme
Saray’a yakın şirket İstanbul’da bir ihale daha aldı: 323 milyonluk sözleşme imzalandı!32 izlenme
Asker eğlencesine katılan 150 kişi karantinaya alındı!56 izlenme
Ahmet Ercan, İstanbul depremi için 'tarih aralığı' verdi: Büyüklük tahminini açıkladı32 izlenme
Asgari ücret komisyonuna katılan işçilerden çarpıcı açıklamalar: "Bir baba için bu utanç verici"44 izlenme