Yeni sistemde TBMM’deki denetim faaliyetinin daha da güçleneceği vaadine karşın Cumhurbaşkanlığı, muhalefet milletvekillerinin önergelerine aynı ifadelerden oluşan standart bir yanıt vermeye başladı.
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanan ve yılbaşından bu yana sayısı 400’ü bulan soru önergelerine “kopyala yapıştır” (aynı) ifadelerden oluşan yazıyla karşılık verildi.
Cumhurbaşkanlığı tarafından koronavirüs salgınında başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” adlı kampanyayla ilgili önergeye bile “yetkili olunmadığı” gerekçesiyle yanıt verilmedi.
Salgın sürecince sokağa çıkma yasağı, maske dağıtımı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan uygulama ve kararlarla ilgili önergeler de aynı gerekçeyle yanıtsız kaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla ilgili soru önergesine bile “yetki olmadığı” gerekçesiyle yanıt verilmedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/hukumetibansorusunuyanitsizbiraktih36862.html
4 işçi pozitif çıktı, TOKİ inşaat alanı karantinaya alındı! 400 işçi gözlem altında!145 izlenme
Öğretmenler odasındaki “sürtük” tartışması yumruklu kavgayla bitti! Milli Eğitim Şube Müdürü okulu bastı, öğretmeni yumrukladı!102 izlenme
Yağma Hasan'ın böreği gibi yağmalanıyor: 494 projeye onay verildi45 izlenme
Yeni ekonomi modeli yeni bakan: Nureddin Nebati ile bir yıl55 izlenme
Bakan Meclis'te koca bir 'HİÇ' anlattı: 41 ölü var, hiçbir sorun yok54 izlenme
AKP’de istifa depremi! Bir başkan daha görevinden ayrıldı29 izlenme
Sedat Peker konuştu, Mehmet Ağar'ın arşivi açıldı!83 izlenme
Başkent'te tüyler ürperten vahşet! Hedef gösterilen yaşlı kadın yanarak can verdi30 izlenme