Sözcü'den Can Çapar'ın haberine göre Malik Yılmaz isimli TIR şoförü, çektiği videoda "Evde kal Türkiye. Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem" demişti.
“AMA BENİ BU VİRÜS ÖLDÜRMEZ, SENİN DÜZENİN ÖLDÜRÜR”
Para kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen şoför sosyal medyada yayınladığı videoda “Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür” ifadelerini kullanmıştı.
“KANUNLARA UYMAMAYA TEŞVİK" İDDİASI
Paylaşımın ardından TIR şoförü İskenderun'daki evinde gözaltına alındı, hakkında “Kanunlara uymamaya teşvik” suçundan işlem başlatıldı.
Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Sosyal medya üzerinde provakatif paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Tik Tok ile yapılıp Twitter üzerinden paylaşılan Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik edici video paylaşımı yapan bir şahsın ilçemiz idaremiz dahilinde ikamet eden M. Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup 29.03.2020 günü saat 11.30 sıralarında ikametinde yakalanmış, mevcutlu olarak adliye ye çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır. Şahıs hakkında “Kanunlara Uymamaya Teşvik “ suçundan adli işlem başlatılmıştır."
CHP'li Karabat: "Fahrettin Altun çıkıp hesap ver!"35 izlenme
Avrupa'nın semt pazarı olduk! Üç ayda 500 bin kişi geldi, bozdurup bozdurup harcıyorlar!46 izlenme
Kılıçdaroğlu "Ecevit, Apo’nun yakalandığını Rahşan Hanıma bile söylememişti. 13 şehit için neden yas ilan edilmedi?"62 izlenme
Turizm Bakanı Ersoy'un orman yangın üssünü otel alanına dönüştürdüğü ortaya çıktı!41 izlenme
CHP'den Hakan Fidan'a diploma sorusu21 izlenme
Seçim döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na iftiralar atan Hilmi Daşdemir ödüllendirildi: İhaleyi kaptı!31 izlenme
Kayseri Millet Bahçesi milyonları yuttu!33 izlenme
Şekerde yaşanan krizin ardından rekor zam geldi!77 izlenme
HDP'li Altan Tan'dan sosyal medyayı sallayan bomba sözler 'Kürdistan'ı Erdoğan kuracak !'
Böyle öğretmenler de var... Öğrencisi sevinsin diye okula kamyon getirdi !
63 yıldır faaliyet gösteriyordu: Otobüs firması seferleri durdurdu, piyasadan çekildi
Bolu'da yine korkutan görüntüler! İçme suyu barajındaki balıklar ölmeye başladı