Akar’ın avukatları Samet Can Olgaç ve Cihat Haykır, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi, manevi tazminat davası ise nöbetçi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde açıldı.
Dilekçelerde Akar’ın, 20152018 yıllarında Genelkurmay Başkanlığı yaptığı, devamında emekli olarak 9 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı olarak atandığı ve bu görevini halen sürdürdüğü belirtildi.
Özel’in, Akar’a hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği kaydedilen dilekçelerde, Özel’in, 19 Kasım 2018’de bir televizyon kanalının ana haber bülteni ile 17 Aralık 2018’de TBMM Genel Kurul çalışması sırasında Akar hakkında fevkalade ağır hakaret ve iftira mahiyetinde söylemlerde bulunduğu ifade edildi.
Şikayet dilekçesinde Özel’in, Akar’a yönelik beyanlarıyla “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret”, “iftira”, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ile Askeri Ceza Kanunu’nun 95/4. maddesindeki “astlıküstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiil ve harekette bulunmak” suçlarını işlediği kaydedildi.
Tazminat davası dilekçesinde ise Özel’den 500 bin lira manevi tazminatın yanı sıra Özel’in “kınanması” ve bu kararın tirajı en büyük iki gazetede yayımlanması talep edildi.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sondakikabakanakardanchpliozelhakkindasucduyurusu2869218/?fbclid=IwAR25iAeIcugD0RQutstVtTLUlBUfWuAgpzCSPojPUCYBMkhxDUkYONBskA
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde neler oluyor?946 izlenme
CHP harekete geçti! O gecenin kazananları kimler?31 izlenme
Eğer bu listedeyseniz, yasaklardan muafsınız85 izlenme
Utanç belgesi ilk kez ortaya çıktı: Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un savunmasında pes dedirten rapor!69 izlenme
Elektiriğe yüzde 27 zam!388 izlenme
Gerçek ekonomistler duvara toslamaya ne kadar kaldığını açıkladı! İşte başımıza gelecekler67 izlenme
Yandaş kalem açık açık yazdı: Ekrem İmamoğlu’nun belgelerini sızdıranları ifşa etti!34 izlenme
6 Şubat'ta 219 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidinden pes dedirten savunma18 izlenme