Turizm sektörünün ‘en güçlü’ markalarından biri olduğu iddia edilen Alkoçlar Otelcilik AŞ için mahkemeden ikinci iflas kararı çıktı.
Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait bin 400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik AŞ 2018’de konkordato talebinde bulundu, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verdi.
Halk TV’nin aktardığına göre, konkordato süreci devam ederken Bodrum ve Alaçatı’daki oteller kapatıldı. Dosyaya bakan mahkeme 60 milyon lirayı aşan borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi.
Şirket karara itiraz etti, dosya bu defa istinaf sıfatıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi’ne gitti. Daire 30 Haziran 2021’de yerel mahkemenin kararını bozdu.
Bozma kararı sonrası dosya bir kez daha İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gitti.
Kararında direnen mahkeme, 16 Haziran’da şirketin iflasına karar verdi. Dosya, tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için İstanbul İflas Müdürlüğü’ne gönderildi.
Unvanı değiştirilerek Amaç Otelcilik AŞ olan Alkoçlar’ın web sitesinde ise Ender Alkoçlar imzasıyla veda mesajı yayınlandı.
Erdoğan’ın ‘Kek yersiniz’ diye tanıttığı millet bahçelerine son 3 yılda 40 milyon lira harcandı!60 izlenme
Fırsatçılık virüsü de patladı! Maske ve hijyen ürünlerinin fiyatı bir anda 4-5 katına çıktı!128 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: ATSO Başkanı'ndan bomba 'Burhan Kuzu' iddiası66 izlenme
Gidişin ayak sesleri: Erdoğan'ın canlı yayını reyting listesinde ilk 20'ye bile giremedi47 izlenme
Tarım arazileri parsel parsel satılıyor!82 izlenme
Dolar tarihi zirveye yaklaşıyor53 izlenme
Çay-simit keyfi artık hayalden ibaret35 izlenme
AKP’li başkan eşinin akrabasını 4 kez atamış!187 izlenme
Erdoğan da ara seçimle geldi
İran lideri Reisi'nin öldüğü helikopter kazasını analiz ettiler: Mayday çağrısı detayı
Ruslar Luhansk’ta sivillerin saklandığı bir okulu bombaladı! Luhansk Valisi Gayday 'Okula düzenlenen hava saldırısında 60 kişi öldü'
Erdoğan’ın başdanışmanı ‘Başkanlık sisteminde neyiniz varsa üçe katlanacak’ demişti, sonuçlar ortada!