Belediye, çiftçinin satamadığı ürününü hal fiyatı üzerinden satın alacak. Alınan ürünler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.
Çiftçiye yapılacak desteğe ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlıklar ve Gıda Dairesi Müdürü Ahmet Atalık, salgınla mücadele döneminde İstanbulluların gıda ihtiyacını karşılamada ve çiftçinin üretimine devam etmesini sağlamada önemli adımlar atmış olacaklarını söyledi.
Destek sürecinde, tohum, fide, tarım ilacı, gübre ve damla sulama gibi çiftçiye maliyet yükü olan kalemlerde hibe yapılacağını açıklayan Atalık, "Üretimin her aşamasında çiftçiler ziraat mühendislerinden bilgi ve destek alabilecek.
Çiftçi ürünü istediği gibi satabilecek, satamadığı koşulda İBB devreye girecek. Çiftçinin ürününü, hal fiyatı üzerinden satın alacak. Alınan ürün de ihtiyacı olan ailelere ücretsiz dağıtılacak" dedi.
Kentin toprağı ile en iyi şekilde uyum sağlayacak domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuz çeşitleri tohum veya fidelerinin çiftçilere hibe edileceğini bildiren Atalık, uzman ziraat mühendislerinin de üretimin her aşamasında çiftçinin bilinçli üretim yapması için yönlendirici görev üstleneceğini anlattı.
Mühendislerin sebze ve meyve tarımı yapılan kırsal mahalle muhtarlarıyla ve çiftçilerle görüşmelere başladığını belirten Atalık kayıt için şunları söyledi: "Proje yaklaşık bin 500 dekar alanda uygulanacak. Fide ve tohumlarımızı 115 Mayıs aralığında toprakla buluşturarak projemizi başlatmış olacağız.
Hibeler, muhtarlık ve kooperatiflere kayıt yaptıran çiftçilere dağıtılacak. Çiftçilerimizin, aynı zamanda 0505 474 32 35 irtibat numarasından kayıt yaptırması da mümkün olacak."
https://halktv.com.tr/gundem/ibbdenciftciyedesteksatamadigiurunualacak423427h
İzmir Atatürk Kültür Merkezi polis merkezi mi oluyor? İYİ Partili Çıray tepkili ‘Atatürk’e ve uygarlığa alerjileri var’62 izlenme
Kılıçdaroğlu: "300 dolarınız olsa Nebati’ye yatırım yapsın diye verir misiniz?"50 izlenme
Aksoy Araştırma'nın anketinden! İşte AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin oylarının son durumu119 izlenme
İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır’dan PKK/YPG itirafı92 izlenme
Narin Güran cinayetinde şoke edecek telefon kayıtları ortaya çıktı! "Cinayeti üstlen..."127 izlenme
Nişantaşı'nda dolaşan gençler kiralık dairenin fiyatını öğrenmek için aradılar ve duyunca şok oldula30 izlenme
Yunus Emre Vakfı’ndaki vurgun: Soygunun boyutu milyonlarca lira!33 izlenme
Kamuoyuna açıklanmayan anket ortaya çıktı! İktidar yarışında son durum: Son 3 ayda oyunu yükselten tek bir parti var23 izlenme