Koronavirüs pandemisinin etkileri her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. İBB, pandemi sebebiyle geçtiğimiz Mart ayından itibaren hizmete aldığı pek çok uygulamayı, ülkece zor günler geçirdiğimiz bu günlerde de sürdürüyor. Her koşulda vatandaşın yanında olmayı ilke edinen İBB yönetimi, tüm engellemelere rağmen yapılan yardım ve hizmetlere yenilerini ekliyor.
MECLİS ONAYINA SUNULACAK
İBB, Aralık ayının ikinci haftası başlayacak İBB Meclis oturumunda; kira ve ecrimisil (Haksız işgal tazminatı) bedellerinin 3 ay ertelenmesi, işletmelerin faaliyette bulunmadığı 3 ay boyunca kira bedellerinin tahsil edilmemesini, faaliyeti duran işyerlerinin 3 aylık su tüketimine bağlı oluşan ve ödenmemiş alacakların tahsilatının 3 ay ertelenmesini; meclis üyelerinin onayına sunacak.
Teklifler İBB Meclisi’nden geçtiği takdirde, ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf rahat bir nefes alacak. 3 ay sonra tahsil edecek kira bedellerine gecikme faizi uygulanmayacak. Ayrıca, Bayrampaşa Otogarı’nda bulunan ticari işletmelerin kısıtlama süresince İBB’ye ödedikleri kiranın yarısı tahsil edilecek. Yeni yılda yapılacak fiyat artışı ise Nisan 2021’ye ertelendi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA POZİTİF AYRIMCILIK
Koronavirüs ile mücadelede ön saflarda savaşan sağlık çalışanlarına İBB, pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edecek. Sağlık çalışanları, İBB Zeytinburnu Sosyal Tesisleri’nden ücretsiz konaklama hizmeti alabilecek. Pandeminin başından beri toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan sağlık çalışanları ve eczacılar bu ayrıcalıklarını sürdürecek. Şimdiye kadar sağlık çalışanları ve eczacılar 30 milyonun üzerinde ücretsiz ulaşım imkanından yararlanırken, İSPARK otoparklarına da ücret ödememeye devam edecek.
ASKIDA FATURA DEVAM EDECEK
İBB’nin sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik pandemi sürecinde devreye alınan “Askıda Fatura” uygulaması devam edecek. Diğer yandan İGDAŞ, İstanbul’da pandemi hastanesi olan tüm özel hastanelerin faturaları erteleyecek. Bu uygulama daha sonra tüm özel hastaneler için geçerli olacak.
GIDA KOLİSİ DESTEĞİ DEVAM EDECEK
İhtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek kapsamında gıda kolisi desteği devam edecek. Sayısı daha sonra arttırılacak alışveriş kartı ilk etapta 20 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtılacak.
HİJYEN ÇALIŞMALARI SON HIZLA
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mart 2019’da Yenikapı’da kamuoyuna tanıttığı Mobil Hijyen Filosu, faaliyetlerine devam edecek. Bu kapsamda, tüm toplu ulaşım araçları, istasyonlar, Büyük İstanbul Otogarı, İstanbul Hali, duraklar, kent meydanları, kültür merkezleri, ibadethaneleri, spor salonları, çocuk parkları ve diğer ortak alanlar, devamlı olarak dezenfekte edilecek. Ayrıca, İstanbul Bilim Kurulu ve İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi de çalışmalarını sürdürecek.
CAN DOSTLAR DA UNUTULMADI
Sokak hayvanlarını da unutmayan İBB, pandemi süresince günlük 1 ton mama dağıtmaya ara vermeden devam edecek.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ibbdenistanbullularadogalgazfaturasimujdesih57134.html
Anadolu liselerine adım adım tasfiye24 izlenme
Ekonomist Evren Devrim Zelyut: "Esas büyük tehlike, emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması"46 izlenme
AKP'li Belediye, depremzedeye 'taksitle' mezar sattı!53 izlenme
Dün indirilen motorine bugün bindirim geliyor17 izlenme
Öğrenciye yardım denildi yandaşlara peşkeş çekildi!37 izlenme
İmamoğlu cezaevinden meydan okudu! "Gözaltılarınız, cezaevleriniz vız gelir bize"28 izlenme
'Erdoğan’ın oyları yüzde 20’den fazla eridi'56 izlenme
Zam yağmuru hem açık hem gizli devam ediyor! Ürünlerin gramajlarını düşürdüler!132 izlenme
Sakarya'da köylüler ağaç kesimini engelledi! "Ormanlar yanıyor, bunlar gelip ağaç kesiyor"
Sevgilisiyle ilişkiye giren kadın, kondomdaki spermleri cinsel organına enjekte ederek hamile kaldı.
Böcek ailesinin ölümü sonrası İstanbul'da yeni karar: Tüm işletmelerde artık zorunlu olacak
Emine Bulut’un katledilmesine tepki yağdı