Her gün 1 milyon İstanbulluyu taşıyan metrobüs, duraklardaki izdiham haberleriyle gündemden hiç düşmüyor. Özellikle Altunizade metrobüs durağında yaşanan yoğunluk sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi metrobüs sistemindeki aksaklıkların çözüme kavuşması için yeni projeler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı.
O projelerin en önemli ayağını ise yeni metrobüs araçları oluşturuyor. Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, test sürüşüne başlatan yeni metrobüs araçlarını İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı’ya sordu.
İran orijinli bir firmanın Bursa'da ürettiği Akia marka araç test sürüşüne başladı. Sarı, yolcu memnuniyeti olursa araçların siparişi verilerek Bursa'da üretimine başlanacağını söyledi. Şu anda kullanılan metrobüsler 160165 yolcu kapasiteli. Yeni metrobüsler ise 290 yolcu kapasiteli olacak. Sarı, çift körüklü otobüslerin kapasitesi itibariyle 3 yıl metrobüs yoğunluğunu alabileceğini ifade ederek, "Şu anda test edilen araç dizel. Ancak firma elektrikli de üretim yapabilir. Metrobüsün mutlaka elektrikli olması gerekir. Araç test ediliyor. En az 100 seferde denenmeli.” diye konuştu.
https://halktv.com.tr/gundem/ibbdenmetrobushamlesimetrobuslericinyeniproje408260h
'Emekliler maaş zammında kandırıldı'24 izlenme
ABD askerlerinin çekilmesiyle Talibanın ele geçirdiği dolar ve silahlar görüntülendi!57 izlenme
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'ın canını sıkacak örnekler41 izlenme
35 yıldır boş olan okul için kaymakam emir verdi, çiftçi kadının hayvanları sokağa atıldı!61 izlenme
Açığı kapatmak için kaynak arayan hükümet gözünü oraya dikti!144 izlenme
Kanal İstanbul'da maliyet arttıkça artıyor: 75 milyardan 370 milyar TL'ye çıktı!36 izlenme
Gökçek'in 600 milyonluk villası gündem oldu: Saunası bile ev kadar8 izlenme
Hendek faciası davasında mahkeme Yargıtay'a uymadı: Fabrika sahibi Yaşar Coşkun'un tahliyesine aileler isyan etti!8 izlenme
Belediyeyi borç içinde bırakan AKP’li başkan kaymakam olarak atandı!
İktidar, 2,5 milyon yeni istihdamdan söz ederken vatandaş çok dertli: 2 üniversiten mezun ama 'halka tatlı' satıyor!
Fatma Betül Sayan Kaya için flaş iddia: O da İBB çalışanı!
Ünlü ekonomist duyurdu: Akaryakıta dev zam geliyor