BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Okçular Vakfı'nın 14 Şubat tarihinde İBB Şirketi Metro İstanbul’dan 500 bin lira karşılığı aldığı “okçuluk eğitimi” ihalesinden sonra 500 bin liralık yeni bir ihale daha yapıldığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seçime beş gün kala Okçular Vakfı'nın 2729 Mayıs tarihlerinde "Cumhurbaşkanlığı himayesinde" düzenlediği Fetih Kupası'nın reklam ve tanıtım işleri için ihale açtı.
İhaleye tek başına katılan vakıf, kendi düzenlediği etkinliğin tanıtım ve reklam işlerini 500 bin TL karşılığı aldı. Okçular Vakfı İktisadi İşletmesi ile İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketi arasında seçimden beş gün önce 25 Mart tarihinde sözleşme imzalandı. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) ise ihale sonucu 10 ay sonra 13 Ocak 2020'de açıklandı.
Fetih Kupası’nın sponsorları arasında Halk Bankası, Türk Hava Yolları, TRT Spor, Spor Toto ile İBB Şirketleri İGDAŞ, İSTAÇ, BOLBİM, Metro İstanbul ve İSTON da yer aldı.
Metro İstanbul’un 2018 yılında yaptığı okçuluk eğitimi ihalesine yine tek başına katılan Okçular Vakfı’na İBB kasasından 350 bin TL ödenirken 2016 yılında da yine aynı tür bir başka etkinlik için de 300 bin TL verildi.
Vakıf, İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketi’nin 2016 yılındaki “Expo Antalya 2016 Okçuluk Etkinliği Reklam Tanıtım Hizmeti Alımı İşi” ihalesine de yine tek başına katıldı. 300 bin TL'lik bu ihaleyi de vakıf aldı.
Bunların yanısıra Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) kurduğu İbn Haldun Üniversitesi de 31 Mart seçimleri öncesinde ihaleyi kaptı. İBB’nin 12 Mart tarihinde yaptığı reklam ve tanıtım ihalesine tek başına katılan İbn Haldun Üniversitesi’ne 25 bin TL ödendi.
İBB’ye bağlı İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi 31 Mart yerel seçimlerine bir gün kala yine reklam ve tanıtım ihalesi yaptı. İhaleye tek başına katılan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Dünya Vakfı ile 28 Mart tarihinde sözleşme yapılarak 20 bin TL ödendi.
https://halktv.com.tr/gundem/ibbdenparaaktariminiyalanlayanokcularvakfimegersecimdenoncehe417309h
İran Cumhurbaşkanı Ankara'da: "Filistin'e destek konusunda Erdoğan'la aynı fikirdeyiz" dedi.34 izlenme
Özgür Özel'in memleketi Manisa'da halk, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına isyan etti!43 izlenme
Süleyman Soylu 'İstifa' seslerine tahammül edemedi !532 izlenme
Mercedes İsrail'e yardım kararı aldı! Kahveci hamburgerci muhabbetini bırakın Diyanet'e bakın41 izlenme
Cennet Koyu’nda imar barışı yağması!100 izlenme
Rus bankalarına yaptırım Türk turizmcisini vurdu: Ödeme alınamıyor36 izlenme
AKP'ye geçen vekilin fabrikasına 'polis koruması' iddiası31 izlenme
Erdoğan'ın oylarında kıdem tazminatı depremi! AKP seçmeni vatandaşlar bile isyan ediyor!84 izlenme
Ortaya çıktıklarında sosyal medya çalkalanmıştı: İşte muhafazakârların en çok izlenen eğlence partileri
Bir sigara grubuna daha zam geldi
İmamoğlu'nun avukatı paylaştı: Akademisyenler diploma tartışmalarına ne diyor?
7 ilde birçok bina, mahalle ve köy karantina altına alındı!