İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), pandemi döneminde ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarla dayanışma içerisinde olmak için ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz süt, ucuz ekmek, yardım kolisi ulaştırmış maddi destekte bulunmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başlatacakları yeni bir destek kampanyasının daha duyurusunu yaptı. Halk Tv'de katıldığı 20. Saat programında konuşan İmamoğlu, artan kent yoksulluğuna dikkat çekerek dar gelirli aileler için yeni bir dayanışma başlatacaklarını açıkladı. Ailelere, yenidoğan bebekleri için 34 aylık yardımlar yapılacağını belirten İmamoğlu, ihtiyaç paketinde bez, mama, giysi, beşik gibi gibi temel ürünlerin bulunacağını söyledi.
BAĞIŞ KAMPANYASI ENGELLENMİŞTİ
İBB, “Birlikte Başaracağız” sloganı ile Covid19 vakasının ülkemizde ilk kez görüldüğü Mart 2020'de maddi yokluk yaşayan vatandaşlar için bağış kampanyası başlatmıştı. Salgından etkilenenler için başlatılan destek kampanyasına kısa sürede milyonlarca lira bağış yapıldı. Yardımlaşma duygusuyla katılım katlanarak artarken ihtiyaç sahipleri için başlatılan kampanya, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge nedeniyle durduruldu. İBB'nin bankalardaki yardım paralarının toplandığı hesaplar da donduruldu. İBB, konuyu yargıya taşıdı.
ASKIDA FATURA UYGULAMASI BAŞLADI
Bloke edilen yardım kampanyasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yardımlaşma duygusunun yoğun yaşandığı Ramazan ayında “Askıda Fatura” uygulaması başlatıldı. İhtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturan uygulamaya katılım katlanarak büyüdü. 4 Mayıs'ta başlayan yardımlaşma hareketi sayesinde bugüne kadar 199 bin 244 kişinin su ve doğalgaz faturasının ödendiği açıklandı.
İBB, ihtiyaç sahibi olduğunu belirlediği aileler ve kişiler için kampanyayı daha da geliştirdi. Aile Destek, AnneBebek Destek ve Eğitim Destek paketleri ile askıdan alınan faturalara ek olarak yardımseverler, temel ihtiyaçlara da destek olmaya başladı. Aile Destek Paketi ile bugüne kadar muhtaçlık sınırı altında geliri olan 7 bin 500'ün üzerinde haneye destek olundu. 03 yaş arası 1 ya da 1'den fazla çocuk sahibi olmaları nedeni ile yoksullukları derinleşen yaklaşık 7 bin aile, AnneBebek Destek paketiyle çocuklarının ihtiyaçlarının bir kısmını yardımseverlerin destekleriyle sağladı. Yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisi de hayırseverlerin desteklerinden yararlandı. “Alan elin veren eli görmediği” Askıda Destek kampanyasına yapılan toplam bağışlar, 30 milyon TL'yi aştı.
İBB, İstanbul Vakfı aracılığıyla, Kurban Bayramı öncesinde internet üzerinden başvuru yöntemiyle bağış kampanyası düzenledi. Kampanya, kısa sürede hedeflenen sayıda hissedara ulaştı. Konservelenen kurbanlıklar ihtiyaç sahibi 132 bin aileye ulaştırıldı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ibbdenyenidogankampanyasibezmamabesikdagitilacakh62678.html
Kızılay’ın ‘Huzur Hakkı’ paralarını sordu görevinden alındı!32 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 87.934 yeni vaka tespit edilirken, 201 kişi hayatını kaybetti, 76.552 kişi sağlığına kavuştu!39 izlenme
Vatandaş isyan etti! Peşin alınan gaza zamlı fatura!105 izlenme
Katliam yasası komisyondan geçti!24 izlenme
2012’de atmıştı: İmamoğlu’nun paylaşımı gündem oldu36 izlenme
Vicdanları sızlatan davada 'pes' dedirten savunma! Çete lideri Fırat Sarı medyayı suçladı31 izlenme
Ayşe Ateş, ara karara ateş püskürdü: "Çizdiğiniz o çerçeveyi paramparça edeceğim"23 izlenme
İBB'deki israf 'pes' dedirtti: 8 kişinin çalıştığı yere her gün 20 gazete!83 izlenme
Avrupa Birliği'nden Barış Pınarı Harekâtı açıklaması "Harekâtı durdurun, ödeme yapmayacağız"
Asgari ücreti patlatan başkan! Zammı 5'e katladı
İBB’nin sanat sergisine soruşturma açtıran Alperenler Teşkilatı Başkanı suç makinesi çıktı
DSÖ Türkiye Yöneticisi: Yeni vakalar buz dağının görebildiğimiz kısmı