İBB Meclisi'nin 14 Kasım tarihli oturumunda İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Erasmus programına ilişkin talebi gündeme geldi.
Müdürlüğün ilgili komisyonlara sevk edilen talep yazısında, Eurodesk Türkiye Temas Noktaları'nın; Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları ve Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlar olduğu anlatıldı.

İBB Meclisi, “sınırsız” diye İmamoğlu’na “Erasmus” yetkisini vermedi.
İBB 2013'TE AKREDİTE OLDU
İBB'nin 31 Ekim 2013 tarihi itibariyle Ulusal Ajans tarafından akredite edildiği kaydedildi.
20142019 arasında uygulanmakta olan Erasmus Hibe programı ile kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığı belirtildi.
Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan İBB Erasmus hibe programlarından faydalanabilmek için Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Eurodesk Temas Noktası'nda hizmet verildiği ifade edildi.
MEVLÜT BULUT EMEKLİ OLDU
İBB adına Erasmus Programı'nın yasal temsilcisi olan Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut'un 28 Haziran 2019 tarihinde emekliye ayrıldığı için görevinin sona erdiği bildirildi.
Bu nedenle AB kurumları, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili birimleri tarafından yürütülen programlar için İBB adına Eurodesk Temas Noktası koordinasyonunda hazırlanacak projelerin hibe almaya hak kazanması durumunda sözleşmelerin imzalanması, zeyilnamelerin düzenlenmesi ve projelerin uygulanması aşamalarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na temsil ve ilzam yetkisi verilmesi talep edildi.
YETKİNİN SINIRLANMASI İSTENDİ
Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün talebi Hukuk ile AB ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından değerlendirildi.
AKP'lilerin çoğunlukta olduğu komisyonlar tarafından hazırlanan ortak raporda, belediye meclisinin yetkisinde olan bir hususta süre ve konu belirtmeksizin “sınırsız” yetki devri uygun görülmedi.
Komisyon görüşü doğrultusunda dosya, “şartları ve sınırları belirlenerek yeni yetki talebinde bulunulduğunda” değerlendirilmek üzere Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne iade edildi.
9 ton kokain Meclis gündeminde: Sahibi kim?36 izlenme
Mısra Öz hakkında iddianame: 'Emniyet güçlerinin canı sıkılmış'39 izlenme
Bilim Kurulu'ndan flaş açıklamalar! Tam açılma olacak mı? Aşı kimliği şartı mı geliyor?72 izlenme
Keyfi ihale aşkıyla alfabeyi tükettiler!137 izlenme
Zeybekci'nin, İsrail'le ilgili sözleri ortalığı karıştırdı: Yandaş yazardan sert bir yanıt daha!49 izlenme
'17 yıl namaz kıldım AKP yüzünden ateist oldum !'388 izlenme
31 Mart seçimleri öncesi YSK hakkında şok iddia!163 izlenme
Arşiv unutmaz! Süleyman Soylu, parti değiştirenin seçime girmesini engellemeye çalışan AKP'yi yerden yere vurmuş!135 izlenme
CHP'den kurultay davasında yaşananlara tepki yağdı! "Hâkim ayarlandı, dosya kaçırıldı, kumpas kuruldu!"
Sedat Peker: Beni getirmek gerçekleri değiştirecek mi Tayyip abi
Narin'i taşıyan Nevzat Bahtiyar'ın son görüntüsü çıktı
Dilan Polat için Savcılık 'tahliye edilsin' demişti: O talebin gerekçesi ortaya çıktı