İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin 2019 yılında aldığı kararla, İstabul'da hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü "İnsani Su Hakkı" kapsamında ücretsiz veriliyordu.
Sayıştay Başkanlığı'nın, 2020 yılı İSKİ Denetim Raporu'nda "İnsani Su Hakkı" uygulamasının mevzuata aykırı olduğu ve kanuni düzenleme gerektirdiği belirtmesi üzerine, İSKİ Yönetim Kurulu'nun yeni bir düzenleme yapılana kadar uygulamayı 14 Aralık tarihinden itibaren durdurduğu öğrenildi. Uygulamayla su faturaları ortalama yüzde 20 zamlanmış oldu.
İBB, gerekli kanuni düzenlemenin yapılması ve 'İnsani Su Hakkı' uygulamasının tekrar faaliyete geçmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurduğunu açıklandı.
Soylu'dan yeni hamle: İBB'nin yetkisi Valiliğe verildi!86 izlenme
CHP’nin Hatay’da ‘tam kanunsuzluk’ itirazını reddeden YSK’nın gerekçesi ortaya çıktı22 izlenme
Antalya'da inşaat sektöründe günlüğü 3 bin liraya çalışacak inşaat işçisi bulunamıyor41 izlenme
Türk Telekom yöneticisinden skandal açıklama: "Gayet şanslı bir deprem"43 izlenme
Atatürkçüyüm, laikim benden terörist çıkmaz388 izlenme
Müslüme'nin ölümüyle ilgili flaş gelişme!122 izlenme
Okumak 'para' etmiyor, gençler akademiden uzaklaşıyor16 izlenme
İmamoğlu Ramazan pidesi fiyatını duyurdu44 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 40'a ulaşmıyor, Erdoğan'a oy vermem diyenlerin oranı yüzde 56!
Erdoğan 'provokatör' demişti: Prof. Dr. Ayşe Buğra en etkili bilim insanları arasında gösterildi
Başsavcılık duyurdu: Gazeteci Nevşin Mengü gözaltına alındı, serbest bırakıldı
AKP'li Meclis Üyesi Diyanet'i eleştirenlere böyle küfür etti: "Siz kimsiniz O. çocukları"