İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin 2019 yılında aldığı kararla, İstabul'da hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü "İnsani Su Hakkı" kapsamında ücretsiz veriliyordu.
Sayıştay Başkanlığı'nın, 2020 yılı İSKİ Denetim Raporu'nda "İnsani Su Hakkı" uygulamasının mevzuata aykırı olduğu ve kanuni düzenleme gerektirdiği belirtmesi üzerine, İSKİ Yönetim Kurulu'nun yeni bir düzenleme yapılana kadar uygulamayı 14 Aralık tarihinden itibaren durdurduğu öğrenildi. Uygulamayla su faturaları ortalama yüzde 20 zamlanmış oldu.
İBB, gerekli kanuni düzenlemenin yapılması ve 'İnsani Su Hakkı' uygulamasının tekrar faaliyete geçmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurduğunu açıklandı.
Binali Yıldırım'dan 450 yıllık tarihi eseri Millet Kıraathanesi yapma vaadi!374 izlenme
Fransa istedi Türkiye'ye yerleştiriliyor112 izlenme
Dolar 7 TL’yi aştı!85 izlenme
Erdoğan Katar Emiri'ne TOGG hediye etti36 izlenme
İstanbul'da rant kokulu Arapça ilanlar13 izlenme
Adıyaman ile Malatya arasında sınır savaşı! Yüzlerce kişi birbirine girdi365 izlenme
Kimseye gerek yok, halk Ata’sına sahip çıkar!191 izlenme
Bekir Pakdemirli'den itiraf! "Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok!"54 izlenme