İBB Meclisi, aralık ayı oturumlarında 2021 yılında İBB Başkanı’na “KadıköyKaynarcaSabiha Gökçen” ve “PendikSabiha Gökçen” raylı sistemlerine 100 adet metro aracı alınması için verilen borçlanma yetkisi yenilendi.
Önceki borçlanma yetkisinin, “dış borçlanma” olarak değiştirilmesi ve 230 milyon Euro borçlanma yapılması için yetki verilmesi istendi. Dış borçlanma talebi onaylandı ancak AKPMHP grubunun çoğunluk oyları ile borçlanma miktarı tırpanlanarak 150 milyon euroya düşürüldü.
TopkapıMescidi Selam Tramvay hattına 34 adet beşinci nesil yerli tramvay aracı üretilmesi için yine 2021 yılında alınan borçlanma kararı “dış borçlanma” olarak yenilendi. 79 milyon 900 bin euroluk dış borçlanma talebine meclis tarafından aynen onay verildi.
Esenler Belediyesi’nin talebi üzerine Havalanı Mahallesi’ndeki İBB’ye ait kapalı pazar yerinin 1’inci katının, pazarın kurulduğu günlerde pazar alanı olarak kullanılmak üzere 10 yıl süreyle ilçe belediyesine bedelsiz olarak tahsisi oybirliği ile kabul edildi.
Bağcılar Ebubekir Zeminaltı Otoparkı’nın üzerindeki açık pazar alanı da bedelsiz olarak 10 yıllığına Bağcılar Belediye Başkanlığı’na tahsis edildi. Oturumda; 15 Haziran 2023 tarihindeki meclis kararıyla kurulan Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’na 2023 bütçesinden 51 milyon 888 bin 241 TL, 2024 bütçesinden de 455 milyon 213 bin TL olmak üzere toplam 507 milyon 101 bin 241 TL ödenek aktarılmasına karar verildi.
Sözcü
Erdoğan ve damadının yönettiği Varlık Fonu’nun borcu bir yılda ikiye katlandı!88 izlenme
İnce’den kurultay açıklaması413 izlenme
Gözaltına alınıp serbest bırakılan işçilere iki kez sokağa çıkma cezası kesildi!71 izlenme
Beyoğlu Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı8 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1485 yeni vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 1389 kişi sağlığına kavuştu!34 izlenme
Neden Esenyurt seçildi? Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Kılıç açıkladı29 izlenme
AKP'ye oy veren vatandaş isyan etti: "Allah bizim belamızı versin"22 izlenme
Depremzededen çarpıcı açıklama: "Konteynerleri tarikatlara yakın isimler aldı"29 izlenme
Şiddete karşı yürüyen sağlıkçılara polis şiddeti!
Asgari ücret zammı sonrası merak konusuydu, işsizlik maaşının ne kadar olacağı belli oldu
"Çok üzgünüm, başka bir şey söylemek istemiyorum" diyen Emre Belözoğlu'nun maç esnasında hakemi hedef gösterdiği görüntüler ortaya çıktı
Kanada Başbakanı Trudeau: Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık askeri yardım sağlayacağız