Hükümet seçim öncesinde gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için tanzim satış noktalarını hayata geçirmeye başlamıştı. Bazı yerlerde tanzim satış çadırları seçimden sonra kaldırılmış, kalan çadırlardaysa, tanzimin Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM marketlerine kaydırılmasıyla satışlar durma noktasına gelmişti.
KİLOGRAM BAŞINA 1.5 LİRA ZARAR
BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre İstanbul’daki tanzim satış çadırları için alınan domatesin kamuya maliyeti ortaya çıktı.
Buna göre, 9 Şubat’tan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasından iki gün öncesine kadar, İstanbul’daki tanzim satış çadırlarında satılan domates kilogram başı en az 1.5 lira zararla satıldı.
Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Karaçulha Hali’nden alınan 776 bin kilogram domatese, kilogram başı 4.5 lira ödendi. Bu domatesler için Beltur İstanbul İşletme ve Ticaret A.Ş.’nin kasasından 3 milyon 492 bin lira çıktı. Domateslerden elde edilen toplam gelir ise 2.3 milyon lira oldu. Burada zarar 1 milyon 192 bin lira.
Seydikemer’deki Eşen Hali’nden ise 1 milyon 693 bin kilogram domates, kilogramı 5 liradan alındı. Domateslere 8 milyon 465 bin lira ödendi. Eşen Hali’nden alınan domateslerin toplam satış fiyatı 5 milyon 79 bin lira, buradan doğan kamu zararı ise 3 milyon 386 bin lira oldu. İki sebze halinden domates alımının kamuya toplam zararı ise 4 milyon 578 bin lira olarak hesaplandı.
BAKANDAN YANIT YOK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP’li Süleyman Girgin’in tanzim satış çadırlarından doğan toplam zarara ilişkin soru önergesine yanıt vermemişti.
5 HAZİRAN'A KADAR SÖZLEŞME VAR
Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, 28 Şubat 2019 tarihinde ‘tanzim satış hizmet alımı’ ihalesine çıkmış, İBB şirketlerinden Beltur ile 7 Mart 2019 tarihinde üç aylık sözleşme imzalanmıştı. Sözleşme 5 Haziran 2019 tarihinde bitiyor.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/ibbnintanzimsatisindadomatesten45milyonlirazarar262136
Cumhur İttifakı'nda 'Berat Albayrak' krizi!141 izlenme
AKP'li vekilden ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ itirafı 'O slogan etrafında boğuluyoruz !'108 izlenme
Tasarruf genelgesi sonrası KPSS kurslarını terk ediyorlar42 izlenme
Erdoğan'ın istifa eden danışmanı hakkında suç duyurusu!212 izlenme
Cumhur İttifakı'nda şok ayrılık: HÜDA PAR Cumhur İttifakı ile ittifak defterini kapattı44 izlenme
Bankalar kârlarına kâr kattı: 6 ayda dudak uçuklatan rakamlara ulaştılar!47 izlenme
AOÇ'nin talan sürecini adım adım anlattılar!94 izlenme
Hekimlerden Erdoğan'a cevap geldi! "Erdoğan’ın sözü hepimizi çok kırdı"84 izlenme
İstanbul’un göbeğinde milyonlar harcanan tünel ve köprü, otoparka döndü!
Özel'den gençlere: "Devlet Bey'le aramda bir fark var, kararınızdan vazgeçmeyin"
AKP’li belediye vatandaşın arazisine el koydu!
İmamoğlu bu ülkede "Narin niye öldü?" diye sordu: "Kalbim buruk, vicdanım köşeye sıkışmış durumda. Hücrelerim birbiriyle çarpışıyor ve inanın vicdanen çok şeyi sorguluyorum"