İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), ÜsküdarKadıköyMaltepe’yi birbirine bağlayacak olan 21 kilometrelik yeni tramvay hattı için İstanbul Valiliği’ne yaptığı ÇED başvurusu sonuçlandı. Tramvay projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.
3 yılda tamamlanması öngörülen tramvay hattının proje bedeli, 8 milyar 45 milyon 647 bin 428 TL olarak hesaplandı. İskelelerin arkasındaki “Rıhtım Meydanı”, otobüs duraklarından arındırılacak.
İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı, İstanbul’un Anadolu yakasındaki raylı sistem ağını tamamlayacak olan ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı için İstanbul Valiliği’ne ÇED başvurusunda bulunmuştu. ÇED ile ilgili süreç 18 Ekim tarihinde başlamıştı.
Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre “ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı”, 21 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacak. Gerekli izinler alınarak bu yıl içinde yapımına başlanacak olan hattın, 3 yılda tamamlanması ve 2027 yılında işletmeye alınması öngörülüyor.
Proje bedelinin 8 milyar 45 milyon 647 bin 428 TL olacağı öngörülen yeni tramvay hattı ile ilgili olarak, tanıtım dosyasında şu değerlendirme yapıldı:
“ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı’nın geçtiği koridor mevcut durumda otobüs ve minibüs hatları ile hizmet verilen toplu taşıma yolculuk taleplerinin yoğun olduğu bir ulaşım koridorudur. Tramvay koridoru boyunca yapılacak olan cadde düzenlemesiyle araç yoğunluğunun ortadan kaldırılarak, yaya kullanımı öncelikli, insan odaklı, çevreci ve sürdürülebilir bir cadde tasarımı hedeflenmiştir. Bu çerçevede ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı Projesi, sadece bir raylı sistem projesi olmayıp cadde bütününde bir düzenlemeyi hedeflemektedir.”
Yeni tramvay hattı için açılış yılında 55 aracın satın alınması gerektiği vurgulanan raporda, tramvay araçlarının ihaleye çıkıldıktan 18 ay sonra gelebileceğine dikkat çekildi. Hattın inşaatına “ÇED Gerekli Değildir Belgesi” ve diğer tüm izinlerin alınmasından sonra başlanacak.
Tramvay hattının geçeceği Kadıköy Rıhtım Meydanı’nın İETT duraklarından arındırılacağı, güzergah üzerindeki bazı ağaçların taşınacağı belirtilen raporda daha sonra şöyle denildi:
“Kazı işlemleri, istasyonların oluşturulması vb. işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte en son rayların döşenmesi işlemine geçilecektir. Tramvay araçları satın alınacak olup satın alma işlemleri tamamlandıktan sonra deneme sürüşlerine başlanacaktır.”
AKP'nin dudak uçuklatan ihale vurgunu!102 izlenme
98 yıllık gazete bir günde kapatıldı!319 izlenme
Vatandaşlardan akaryakıt zammına tepki: "Hiç memnun değiliz, devletin bir an önce çözüm bulması lazım. Anahtarı elime almaya çekiniyorum"27 izlenme
SBK’nın ABD ile yaptığı anlaşmanın detayları belli oldu: 500 milyon dolarlık süper anlaşma!30 izlenme
CHP’li Başarır, Saray’ın masraflarını açıkladı!103 izlenme
İŞKUR alıyor, AKP çalıştırıyor!137 izlenme
31 Mart seçimleri öncesi YSK hakkında şok iddia!151 izlenme
Balıkesir'de yine kızıl kâbus! Otomobilde başladı, ormana sıçradı10 izlenme
İBB metro sabotajcıları için harekete geçti: Suç duyurusunda bulundu
Manat, TL karşısında yüzde 49 değerlendi! Azerilerden Iğdır'a akın!
AKUT’un kurucusu Nasuh Mahruki’den deprem açıklaması: "Siyasi yanlışın faturasını millet ödedi"
Testleri 2 kez negatif çıkan Akbank çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti