İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik son operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 8’i tutuklandı.
Tutuklananlar arasında Boğaziçi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Deniz Erzincan da yer aldı. Gözaltına alınan diğer 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması kapsamına 18 Temmuz'da 18 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında 2 kişi daha dün akşam saatlerinde gözaltına alınınca gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi.
17 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla beraber sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki işlemleri tamamlanan ve tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ali Cüneyt Özdemir, Can Karataş, Cengiz Tosun, Deniz Erzincan, Erdinç Karataş, Mehmet Karataş, Murat Timuçin Altıer ve Taylan Çokyiğit’in tutuklanmasına karar verildi.
Diğer 9 şüpheli ise ‘imza atma’ ve ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklindeki adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Skandal ‘Murat Çalık’ manşeti çileden çıkardı: Bülent Arınç’tan Yeni Akit’e zehir zemberek sözler19 izlenme
Ukrayna ordusu tarafından Mariupol'de pusuya düşürülen Rus tankı böyle imha edildi!126 izlenme
Ekonomide 5 yıl sonra ilk geliyor16 izlenme
AKP, FETÖ’nün alnından öptüğü FETÖ’cüye başarı sertifikası verdi!76 izlenme
Atatürk mirası Büyükdere Atatürk Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu 27 yıl sonra ilk mezunlarını verdi: "Atatürk'ün kurduğu okulun, atıl kaldıktan sonraki ilk mezunları olmak gerçekten nefis"38 izlenme
Memur ve emekli geçim derdinde, hükümet seçim derdinde!43 izlenme
Prof. Daron Acemoğlu: 'Daha beteri olmaz' dediğim her seferinde Türkiye bir şekilde beterini yapıyor42 izlenme
Saatler geçiyor umutlar tükeniyor...45 izlenme