Sinop’ta ‘muhtarlar buluşması‘ programında konuşan Soylu şunları söyledi: “Biz değerlerimiz üzerindeki vesayeti, inancımız üzerindeki vesayeti, kıyafet ve kimliklerimiz üzerindeki vesayeti yıktık attık mı? Attık. Siz, onların, o çocuklarımızın dini birliğinin İslam’la birleşmesi konusundaki, eğitim alması konusundaki yobazlıklarına bakmayın. Onların söyledikleri sözün bir hükmü söz konusu değildir.
Bizim çocuklarımız inancımız ve değerlerimizle büyüyerek yaşayacaklardır. Biz medya üzerindeki vesayeti yendik mi? Sen bize insansız hava aracını vermezsin, mühimmat vermezsin, savunma sanayisi ile ilgili bizim terörle mücadele edeceğimiz araçları vermezsin, bizim üzerimize vesayet kurarsın, onu da yendik mi? Yendik. Biz bize, Avrupa ve Amerika üzerinden parmak sallayarak kurulmak istenen vesayeti yendik mi? Yendik.”
Tek bir vesayet kaldığını bunun da ekonomik olduğunu belirten Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolarla, kurla, faizle bizlerle oynamak isteyenlere nasıl bugüne kadar vesayetleri yenerek bir ders vermişsek şimdi de Türkiye’yi ayaklarının üzerinde tutacak, Türkiye’nin cari açığını tamamen ortadan kaldıracak, Türkiye’yi bir üretim, yatırım, istihdam merkezi modeli haline getirecek bir model kuracağız ve bu modelle birlikte de başarılı olacağız. Öyle bir başarılı olacağız ki herkes Türkiye modelinin arkasından gidecek ve bundan sonra ‘Biz dünyaya hakimiz‘ diyenler de avuçlarını yalayacaklar.”
halktv.com.tr
AKP ve MHP binalarına İsrail ile ticareti kesin mektubu bırakan öğretmen gözaltına alındı11 izlenme
İstanbul'da "Asya Kaplanı" Sivrisineği Alarmı! Isırığındaki Virüsler Kana Karışırsa...53 izlenme
Saros kıyıları işletmeye açılıyor!43 izlenme
‘‘14 Mayıs seçimlerinde 22 bin sandığın şüpheli olduğunu tespit ettik’’45 izlenme
Kredi kart sahiplerine bayram sonrası büyük şok! Fatih Altaylı bankalara giden talimatı açıkladı47 izlenme
Para etmediğini ileri sürdüğü tütünü AKP binasının önüne dökerek protesto etti!168 izlenme
Pazarda çalışan üniversite öğrencisi isyan etti: "Ekonomi düzelmediği için bu hallere düştük. Sabahın 5’inde 6’sında kalkıp geliyorum yurttan buraya"17 izlenme
AKP'li vatandaştan dahiyane BİM boykotu! 'Onları zarar ettireceğim' dedi kendisi zarara girdi!74 izlenme
İmamoğlu 'Bunlardan korktunuz değil mi?' diyerek bir bir sıraladı!
Erdoğan ve Abdullah Gül'e müthiş suçlama! Turhan Çömez "Nereden bileyim yolsuzlukların AKP'nin damarından girdiğini" diyerek canlı yayında açıkladı
Bilimi ve aklı yok sayıyorlar: Cübbeliden coronavirüs 'tavsiyesi'
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde asıl 'fail' gizleniyor mu?