Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, İller Bankası’ndan ve özel bankalardan 265 milyon liraya kadar borçlanması kalemi 2021 bütçesine konulmuş, Meclis de bu bütçeyi kabul etmişti. Ancak Meclis’teki AKP ve MHP grubu, bütçede tanımlanan bu borçlanma kaleminin kullanımı konusunda CHP’li Başkan Seçer’e yetki vermemekte ısrar etmişti.
Belediye Meclisi’nin bu kararı Seçer tarafından idari mahkemeye götürüldü. Başkan Vahap Seçer’i haklı bulan Mersin 1. İdare Mahkemesi, belediye meclisinin yetkisini sınırsız ve keyfi kullanamayacağına, kararlarını mutlaka bir gerekçeye dayandırması gerektiğine işaret etti.
Mahkeme, borçlanma yetkisinin verilmemesi nedeniyle temel hizmetlerin aksayabileceğine de dikkat çekti ve meclis kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.
KABUL EDİLDİ
Mahkemenin bu kararı, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü oturumunda ele alındı. AKP ve MHP grupları adına söz alan MHP’li Fahrettin Kılınç, bütçe gerçekleşmesinin beklenmesini gerektiğini, bütçede yer alıyor diye mutlaka borçlanmaya gidilmesine gerek olmadığını ileri sürdü.
Kılınç, “265 milyon liralık borçlanmanın tamamının değil, mahkemenin karar verdiği kasım ayı dikkate alınarak 33 milyon liralık kısmının kullanılması için yetki verilmesini öneriyoruz” dedi.
CHP’li Başkan Vahap Seçer ise “Kanun açık. Ben bunu 30 gün içinde meclise sunmak zorundayım. Eğer mahkemenin verdiği karar, mahkeme kararının uygulanması mecliste reddedilirse reddeden meclis üyelerimiz hukuku katletmiş olur. Ben de mahkeme kararını uygulamamakta ısrar eden meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunda kalırım. Görevi kötüye kullandılar derim” dedi.
Bunun üzerine MHP’li Mahmut Tat, oturuma 5 dakika ara verilmesini ardından oylamaya geçilmesini önerdi. Aranın ardından Cumhur İttifakı üyelerinin bir kısmı salona girmedi ve oylamaya katılmadı. Yapılan oylama sonucunda mahkeme kararının uygulanmasına dair teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
Kararın uygulanmasının kabul edilmesi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ''Yatırımlar için Meclis'ten defalarca borçlanma yetkisi istedik. Cumhur İttifakı hep reddetti. Mahkeme, Cumhur İttifakına “haksızsınız” deyince bu kez “çekimser” kaldı. Borçlanmaya vize çıktı, ama yıl bitti! Fırsatlar kaçtı… Mersin zarar gördü'' dedi.
Pasaportsuz Bulgar akını!35 izlenme
Ankara'da madencilerin direnişi devam ediyor! İşçiler 'Sesimizi duyan yok mu?' sloganı attı27 izlenme
'Siyasal islamcılar orduda hakim olduğundan beri beyefendi hızla yükselmiş'271 izlenme
Güney Kore'de sel felaketinde ölü sayısı 35'e yükseldi26 izlenme
Atatürk’ün emriyle kurulmuştu, kaderine terk edildi31 izlenme
İstanbul'da yoldan geçen kadına saldıran köpeğin dehşetiyle ilgili 1 kişi tutuklandı34 izlenme
5 kuruş ödemeden 200 evin elektriğini kullandılar: Faturası dürüst vatandaşa44 izlenme
Camilerin kapısına corona virüsü kilidi!141 izlenme