ABD basını, Pentagon'un 'İran’dan gelebilecek tehlikelere karşı' İsrail’de varlığını yalanladığı gizli bir askeri üssü olduğunu iddia etti. ABD’nin The Intercept haber sitesinde Ken Klippenstein ve Daniel Boguslaw imzasıyla yayınlanan haberde, "ABD, İsrail'deki gizli askeri üssünü sessizce genişletiyor" denildi. Klippenstein ve Boguslaw, gizli ABD üssündeki inşaata ilişkin hükümet belgelerinin abluka altındaki Gazze yakınlarındaki ABD askeri varlığına ilişkin çok az şey söylediğini kaydetti.
Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, haberde, ABD Savunma Bakanlığı'nın İsrail'in güneyindeki Necef Çölü’ndeki Har Keren Dağı'nın tepesinde yer alan 'gizli bir üssün inşasına sessizce devam ettiği' belirtildi. Buna göre, Necef Çölü’nde İsrail'in kara operasyonlarının devam ettiği Gazze’ye 32 kilometre uzaklıkta yer alan "Site 512" kod adlı ABD üssü, İsrail'e yönelik olası füze saldırıları izleyen bir radar tesisi olarak işle görüyor.
Ancak, iddiaya göre, Site 512, 7 Ekim'de İsrail’e binlerce Hamas roketi fırlatıldığında, bunların hiçbirini algılamadı, çünkü 'bin kilometreden fazla uzaktaki İran'a odaklanmıştı.'
Haberde, ABD yönetiminin 'Hamas'a karşı savaşta İsrail'e asker gönderme planlanın olmadığını' açıklamasına karşın İsrail'de gizli bir ABD askeri varlığının zaten bulunduğuna dikkati çekildi. ABD Savunma Bakanlığı'nın İsrail’de 'yaşam destek alanı' inşası için 2 Ağustos'ta yaptığı 35,8 milyon dolarlık bir sözleşmede, bu üsse dolaylı olarak atıfta bulunduğu aktarıldı. Pentagon’un, kayıtlarında bu projeyi 'dünya genelindeki gizli projelerden biri' olarak tanımlayarak gerçek amacını gizlemek için çabaladığına işaret edildi.
The Intercept tarafından incelenen bütçe belgelerinin bu projenin Site 512'nin bir parçası olduğunu ortaya koyduğu da vurgulandı. Pentagon’un konuya ilişkin 'yorum talebine' yanıt vermediği belirtilen haberde, ayrıca ABD’nin İsrail’deki askeri varlığını 2017’de iki ülke tarafından bir üssün açılışı dolayısıyla nadiren kabul ettiği, ancak bir gün sonra bunu yalanlayarak bu alanın İsrail üssünde çalışan ABD askerleri için sadece bir 'yaşam tesisi' olduğunu duyurduğu kaydedildi.
Duvar
Süleyman Soylu'ya Danıştay'dan kötü haber!40 izlenme
Külliye'den bakanlara "Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun demeyin" uyarısı!46 izlenme
Davada flaş gelişme: Jüriden yargıca kritik not793 izlenme
Mahsun Kırmızıgül Hatay'daki insanlık dramını paylaştı: 'Çoluk, çocuk 200 kişi çadırları olmadan yaşıyor'45 izlenme
Hakan Atilla’ya yurt dışı çıkış yasağı: "Karakola götürüldüm"45 izlenme
Yandaşa 16 Milyar TL! Bütçeden en büyük pay AKP'li inşaat gruplarına81 izlenme
GÜNDEMAR'dan dikkat çeken 'Terörsüz Türkiye' anketi! Yüzde 79 hemfikir29 izlenme
AKM inşaatındaki oyunlar! 49 milyon TL'lik ihale 44 milyon euro'ya nasıl verildi?61 izlenme