İETT Genel Müdürlüğü görevini yaklaşık 2 yıldır vekaleten yürüten Ahmet Bağış, asaleten ataması beklenirken, istifa etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde CHP grubu, geçen dönem, AKP grubunu ve İBB yönetimini, Bağış’ın 2 yıldır asaleten atamasının yapılmaması üzerinden eleştirerek, “Biz göreve geldiğimizde Ahmet Bağış’ın asaleten atamasını yapacağız” demişti. İBB ve İETT’de, yeni yönetimin, Bağış’ın asaleten atamasını yapacağı beklentisi vardı.
Ahmet Bağış’ın, istifa ettiğini Twitter’daki hesabı üzerinden duyurduğu saatlerde İETT’nin 2 önemli ihalesinin de iptal edildiği açıklandı. İptal edilen ihalelerden birinin ‘392 Adet Citaro Solo, 53 adet Citaro Körüklü otobüsün bakımı, arıza ve hasar onarımı, servise hazırlanması’ olduğu belirtildi. İptal gerekçesinde ise ‘Teknik şartname içeriği ve işin süresi yeniden düzenleneceği için’ denildi.
İptal edilen diğer ihalenin ise ‘247 adet Karsan Avancity CNG, 48 adet BMC Procity otobüsün bakımı, arıza ve hasar onarımı servise hazırlanması işi’ olduğu belirtildi. Pptal gerekçesinde ise ‘Bir geçerli teklif olmaması ve diğer teklifin yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle’ denildi.
İETT tarafından İBB yönetiminin değişmesinden sonra 4 ihale daha iptal edildi. ‘İstanbul Geneli İETT Binaları Elektrik ve Mekanik Sistemlerin Periyodik Bakım ve İşletmeye Hazır Halde Tutulması İşi’ ihalesinin 20 Şubat 2019’da yapılacağı duyurulmuştu; ancak 16 Temmuz 2019 tarihli iptal gerekçesinde şöyle denildi:
‘İhale yetkilisi tarafından planlanan süre içerisinde ihale gerçekleştirilemediğinden dolayı ihtiyaçların değişmesi nedeniyle dosya yeniden gözden geçirileceği gerekçesiyle iptal edilmiştir.’
İETT’nin denetiminde olan ve özel toplu ulaşım ağını oluşturan (Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş.) sistemle ilgili açılan 3 tane ‘Şehiriçi Toplu Taşıma’ ihalesi de geçen günlerde iptal edildi. Söz konusu ihalelerin 26 Ağustos 2019, 27 Ağustos 2019 ve 2 Eylül 2019 tarihli iptal gerekçelerinde sırasıyla ‘Teknik şartname içeriği ve işin süresi yeniden düzenleneceği’, ‘Teknik Şartnamenin Uygun Olmaması Nedeniyle’, ‘Teknik şartname içeriği ve işin süresi yeniden düzenleneceği’ denildi.
https://halktv.com.tr/gundem/iettgenelmuduruistifaettiihaleleriptaledildi403570h
1 aylık hamile olan Suriyeli kadın, eşi tarafından 70 bin TL'ye satıldı49 izlenme
Kredi kartı borçları: "Asgari ödeme" yapanlara uyarı37 izlenme
Cengiz İnşaat çalışanları isyan edip kontak kapattı!55 izlenme
Doların zirve yaptığı, kongre gündeminin öne çıktığı sırada Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!68 izlenme
Nejat İşler'den Narin tepkisi: Millet olmayı bıraktık ve kabile devleti olmaya karar verdik60 izlenme
Beyin göçü raporu: 12 bin akademisyen Türkiye'yi terk etti54 izlenme
Sanayiciden tehdit gibi maaş uyarısı: Biz işçi çıkarmayalım; maaşı devlet ödesin !267 izlenme
7.500 TL verenler var! İşte bankadan bankaya promosyon tutarları36 izlenme
Son yapılan anket; ilk tur bıçak sırtı!
Binali Yıldırım'ı seçim korkusu sardı! "Bu mesajı iyi algılamamız lazım"
Onlarca ihale, yüz milyonlarca lira! AKP'li belediyeden Ensar Vakfı Başkanı'na 'tam destek'
AKP'li il başkanı, vatandaşa iş bulan CHP’li belediyeyi bakın neyle suçladı!