CHP Milletvekili Ahmet Akın, TEİAŞ’ın 2007 yılında tamamıyla yenilenen güvenlik kamera sistemlerinin çalışır durumda olduğunun altını çizerek, “Yeni kamera sisteminin alınması ya da değiştirilmesinin gerekçesi nedir?” diye sordu.
Özelleştirme sürecinde olan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), tartışmalı bir ihaleye imza attı. İdare, Türkiye genelindeki iletim hatları ve bölge müdürlüklerine kurulacak 18 bin kamera ve donanımın satın alınacağı, “Yapay Zekâ Tabanlı Entegre Güvenlik Kamera (CCTV) Sistemi” ihalesini 9 Ağustos’ta gerçekleştirdi. Adrese teslim şartname hazırlandığı gerekçesiyle tartışılan ihaleyi, Fatih Başçı’nın sahibi olduğu ERB Yapı Sanayi kazandı. Şirket ile TEİAŞ arasında 487 milyon 179 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı.
İhaleyi TBMM gündemine de taşıyan CHP’li Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle şunları sordu:
'Kaftancıoğlu değil, ifade özgürlüğü yargılanıyor'110 izlenme
Erdoğan Hatay'da depremzedelere otobüsten bu sefer oyuncak fırlattı47 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: 210’u çocuk 5 bin kişi öldü, kent yerle bir oldu47 izlenme
2023 hedefleri hedef olmaktan çıktı!80 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç: "Diyanet, elektriği kesik Isparta için neden elektrik duasına çıkmıyor?"61 izlenme
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın Suriyeli isyanına soruşturma!489 izlenme
Kahvehaneciler böyle seslendi "Yeter artık, bıçak kemiğe dayandı bizi sokağa indirmeyin!"45 izlenme
Öldürülen IŞİD liderinin sülalesi Türkiye'de yaşıyormuş!1539 izlenme