Tunus'un devrik diktatörü Ben Ali'ye ait olan uçak iki yıl önce yaklaşık 78 milyon dolara satın alınıp içine masraf yapılarak VİP hale getirilmişti. THY'den konu ile ilgili olarak Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada VIP hizmetlerde kullanılmakta olan uçağın satıldığı bildirildi. Satış rakamı ise açıklanmadı.
TCCAN kuyruk tescilli uçak 2016 yılında 77.8 milyon dolara Tunus'tan satın alınmıştı. Uçak Airbus tarafından 2008 yılında Hindistan Kingfisher Havayolları için imal edilmişti. Uçak Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alındıktan sonra 56 koltuk kapasitesi biçiminde dizayn edildi. Toplantı salonu ve çalışma ofisi ile 2 yatak odası da yapıldı.
ÇOK MASRAFLIYDI
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, uçağın aylık maliyetinin 100 bin dolar olduğunu belirterek, “Satılması hayırlı olmuş. Ara sıra da olsa doğru şeyler yapıyorlar” dedi. Pekşen SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Çok pahalı ve bakımı zor bir uçaktı. En maliyetli uçaklardan biriydi. Astarı yüzünden pahalıya mal olan bu uçağın satılması hayırlı olmuş. Ara sıra da olsa doğru işler yapıyorlar. O tip uçakların durduğu yerde bile, en iyimser tahminle aylık 100 bin dolar masrafı olur. Teknik bakımı, sigorta maliyeti var ve üç ekip bu uçak için çalışır. Bunların masrafı çok yüksek ” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ikiyilonce78milyondolaratunustanaliniptunusasatildi2341871/
Zorlu Holding'te ramazan krizi: CEO hakkında soruşturma başlatıldı15 izlenme
Yaşlandıkça yoksullaşıyoruz11 izlenme
Afganistan’daki son dalganın etkisi 10-15 günde hissedilecek45 izlenme
Deniz Çakır'a takipsizlik kararı201 izlenme
Sedat Peker’den New York’ta gövde gösterisi17 izlenme
CHP araştırdı: İşte olması gereken asgari ücret!45 izlenme
Bir kuruş maaşı olmayan öğretmenler, iller arası mülakata katılmak için 7 bin TL harcayacak: Öğretmen adaylarına yatacak yer bile yok!25 izlenme
AKP’nin ‘Türkiye Yüzyılı’nda vatandaşın hali! ‘Yarım balık soranlar var, bir levreği ikiye bölmek istiyorlar’20 izlenme
Türkiye'nin günlerce konuştuğu şirkete bir kıyak daha!
Ekrem İmamoğlu'nu şikâyet eden YSK üyesinin, Binali Yıldırım'ın oğlu ve avukatıyla Venezuela'ya gittiği ortaya çıktı!
Yavaş’tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor
İmamdan Mustafa Kemal Atatürk'e skandal hakaret!