Yalova'da devre mülk satın aldıkları şirket tarafından dolandırıldığını iddia eden aileler firma hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık'' suçunu işlediği gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.
Suç duyurusu dilekçesinde, mağdur vatandaşlar bir dost tavsiyesi üzerine söz konusu şirketten devre mülk satın aldıklarını belirttiler. 3 yıl geçmesine rağmen ortada herhangi bir devre mülkün olmadığını kaydeden mağdurlar ikinci Çiftlik Bank vakası ile karşı karşıya kaldıklarını savundular.
Dilekçede “Söz konusu firmanın farklı şirket ve şahıs isimleri üzerinden faaliyet göstermekte, bir firma ismi dejenere olup tüketildiğinde bir diğerine geçilmektedir. Bu organize şebekenin hayali olarak ürettiği imar alınamaz araziler geçici olarak devir/satın alınmakta önce bir grup insana pazarlanmakta, teslim tarihi yaklaşıp proje akıbeti ifşa olduğunda bir diğer isme geçilmektedir. Pazarlanan bu yerler genellikle YalovaEsenköyArmutlu hattında kalmaktadır.
Yapmış olduğunuz tespitler bölgede bulunan emlak firmaları, İstanbul merkezli Pazarlama ve satış ofisleri ve belirli inşaat firmalarının fikir ve iş birliği ile bu tezgâhı kurduklarını göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.
Devre mülk mağdurlarının savcılığa sunduğu dilekçenin devamında, insanların yumuşak ve zayıf tarafları olan samimiyet, arkadaşlık, aile ve din kavramları kullanılarak yapılan bu suistimal edildiğine dikkat çekildi. Dilekçede, “Ne yazık ki kanunlarda bağlayıcılığı yeterince olmayan yönetmeliklerle düzenlendiği için yıllara yayılan alacak, icra ve tüketici davaları sonuçsuz kalmakta, insanlar mağdur edilmekte, davalar sonuçlandığında da iş işten geçmiş, şirket el değiştirmiş, kapanmış ya da sahipleri kayıplara karışmış olmaktadır.” denildi.
Dilekçede; görseller, animasyonlar ve etkileyici içerikler ile satış vaatli sözleşmelerin pazarlamacılar ile söz konusu termal bölgesine davet edilerek tanıtım ofisinde güvenilir kurum imajını sergiledikleri vurgulanarak, “İlgili şirketin binden fazla üyesi bulunduğu, her bir üyeden en az 15 bin lira alındığı, toplamda 15 milyon liranın toplandığı ve şu anda şirket üzerinde kayıtlı hiçbir mal varlığının olmadığı belirtilerek, “Üyeler ile ilişkiler teslim tarihine gelinceye kadar dengede tutulmaya çalışılır. Teslim tarihi yaklaştığında ‘Zeytinlik’ olarak alındığı iddia edilen arazi el değiştirmiş, inşaat, inşaat ruhsatı namına hiçbir şey alınmamıştır. Satış ofisi, tabelalar değişmiş, yeni yüzlerle başka bir şirket ve başka bir isim altında yeniden satışa çıkartılmıştır.” görüşlerine yer verildi ve firmanın yöneticileri hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açılması istendi.
Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan Ersin İşçioğlu, toplamda 2 bin 500 mağdur olduğunu 20 milyon liralık vurgun yapıldığını iddia ederek, “Proje hiçbir şekilde, aradan yıllar geçmesine rağmen hayata geçmiyor. Mağdurlar bu şirketlerin merkezlerine gidip konuyla ilgili bilgi almak için başvurduklarında ‘Artık bizim hali hazırdaki var olan şirketimiz kapatıdı, devredildi' diyerek ikinci bir şirketle mağdurlar muhatap bırakılıyorlar. Hayali olmayan projeleri insanlara servis ederek, sözleşme imzalıyorlar” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dinikullanildilar2bin500kisiyidolandirlar2525695/
Dikkat çeken belediye başkanları araştırması: CHP'li belediyeler ilk 5'te!52 izlenme
Dünyanın gündemine oturan video: Araplar ve Yahudiler el ele dans etti!51 izlenme
Erdoğan’ın ‘buzdolabı’ açıklaması sosyal medyada gündem oldu!104 izlenme
AKP'den konsolosluklara tartışılacak talimat! "Muhaliflerin pasaportlarına el koyun"56 izlenme
CHP'nin olağanüstü kurultayına itiraz18 izlenme
İstanbul Üniversitesi'nden 50 akademisyen açığa alındığı iddialarına açıklama32 izlenme
Asgari ücret için geri sayım başladı: Pazarlık hangi rakamdan başlayacak? Bu rakamı ilk kez duyacaksınız38 izlenme
Erdoğan’ın ‘vitrin mankeni’ sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Sesini biraz kes!102 izlenme