Açıklamaya, İstanbul’dan gelen doğaseverler de destek verdi.
Basın açıklamasında, “Geçmişimize sahip çıkalım. Bize atalarımızdan miras kalan ormanlarımızı, derelerimizi bir avuç talancıya yok ettirmeyelim” mesajı verildi.
İkizdereliler, doğaseverlerle birlikte bugün İkizdere Kaymakamlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında, “İkizdere bizimdir, bizimle özgürleşecek”, “Cengiz defol, İkizdere bizimdir" ve "Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Grup adına açıklamayı okuyan Halit Yılmaz, “Geçmişimize sahip çıkalım. Bize atalarımızdan miras kalan ormanlarımızı, derelerimizi bir avuç talancıya yok ettirmeyelim” dedi.
Yılmaz şunları kaydetti:
“Uzun zamandır ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Felaketlerden kurtulamıyoruz. Memleketimizin her yanı yangın ve sel felaketleri ile sarsılıyor. Doğaya karşı insanın verdiği zarar, misli ile geri ödeniyor. Ve hepimiz biliyor ki bu savaşın kazananı yok.
İkizdere’miz de bu doğa tahribatından fazlasıyla nasibini alıyor. Yıllardır yapılan HES projeleri ile derelerimiz, ormanlarımız katlediliyor. HES projelerine karşı çıkıp bu projelerin İkizdere’mize vereceği zararları konusunda uyaran hemşerilerimizin söylediği her musibetle karşı karşıya kaldık, kalacağız. Doğamızın tahribatı HES projeleri ile kalmayıp yakın zamanda bu sefer de taş ocağı saldırıları ile devam ediyor. KapseŞimşirli taş ocağına karşı çıkmamamızdan cesaret alan doğa katilleri, bu sefer CevizlikGürdere'de devasa bir taş ocağına başladılar. Ağaç katliamları, derelerimizin yok edilmesi ile ekosistem geri dönülmez biçimde yok edilmektedir. Eşsiz vadileri, ormanları, dereleri ile kusursuz bir doğaya sahip olan İkizdere yok ediliyor. KapseŞimşirli ile başlanan ve İskencedere vadisi ile büyütülen taş ocaklarını durduramazsak bu ateş hepimiz yakacak.
Bugün Gürdere köyünün başına gelen felaket yarın taş ocağı merkezine dönen İkizdere'de bütün vadileri, yaşam alanlarını tarumar edecektir. Geçmişimize sahip çıkalım. Bize atalarımızdan miras kalan ormanlarımızı, derelerimizi bir avuç talancıya yok ettirmeyelim. Bu doğa içinde yaşayanlarla birlikte bir bütündür. Ayısından çakalına, domuzuna kadar bütün yaşayanların ormanlarına kadar yaşam haklarını ortadan kaldıramayız. Hiçbir siyasal farklılık gözetmeden sadece İkizdere’mizi korumak adına amacımız bu talanı durmak olsun. Hep beraber tek yumruk olursak bu yıkımları ortadan kaldırabiliriz.”
Yöre halkı ve doğaseverler, daha sonra inşaat alanına gitmek istedi ancak jandarma, ormandaki patika yolu kapattı. Vatandaşların alana gitmesini engelleyen jandarma, ayrıca slogan atılmamasını istedi.
(ANKA)
https://www.gercekgundem.com/cevre/295993/ikizderelilerineylemlerisuruyorcengizdefolikizderebizimdir
Amerika ve Türkiye'de okula giden çocukların karşılaştırıldığı video gündem oldu50 izlenme
Diyanet tacizle suçlanan müftüyü vaiz olarak görevlendirdi! Ali Erbaş’ın da imzası var10 izlenme
Anıtkabir 10 Kasım'da ziyarete açık mı?92 izlenme
Koç Holding’den 10 Kasım videosu: "Sana olan sevgimiz, inancımız ve bağlılığımız hiç bitmeyecek… Çünkü burası seni sevmeler cumhuriyeti…"19 izlenme
Şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın ablası: Vatan sağ olsun55 izlenme
Bakanlık doğruladı! Soylu'nun SBK'nın uçağına bindiği görüntüler ortaya çıktı!80 izlenme
Çarpıcı sorular: “Erdoğan depremin merkez üssüne neden gelemedi”32 izlenme
AKP kulislerinde söylenteler: İstanbul adayı Murat Kurum pazar günü açıklanacak.26 izlenme
578 sayfalık iddianamenin şaka gibi özeti: Örgüt liderinin 704 yıl hapsi istendi ama elini kolunu sallaya sallaya geziyor
Büyükçekmece sahili Ortadoğu’ya döndü! Bir tane bile Türk yok
Muhalif belediyelere yeni kıskaç geliyor
Erdoğan, FETÖ'nün derneği için böyle himmet istemiş !