CHP'de Kasım 2023'te yapılan kurultayın iptali istemiyle açılan dava öncesi, parti içindeki siyasi hareketlilik hız kazandı. Dava, 30 Haziran’da görülecek.
Kasım ayındaki kurultayda Özgür Özel, 812 delegenin oyuyla genel başkan seçilmiş; 536 oy alan önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise koltuğunu kaybetmişti.
Ancak söz konusu kurultayın usulsüz olduğu iddiasıyla açılan davada, mahkemeden “mutlak butlan” kararı çıkabileceği öne sürüldü.
Bu durumda kurultay tamamen geçersiz sayılabilir ve Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olabileceği iddiaları gündeme geldi.
Kılıçdaroğlu’nun “mutlak butlan” açıklaması, iktidar medyasında geniş yankı buldu.
İktidara yakın gazetelerden Yeni Şafak ve Yeni Akit, Kılıçdaroğlu’nu birinci sayfalarına taşıdı. Yeni Akit, manşetinde “Bay Kemal’in ayak sesleri” ifadesini kullandı. Yeni Şafak ise “Kılıçdaroğlu: 30 Haziran'dan sonra görüşelim” başlığıyla yer verdi.


Sözcü
Gençler 1.000 TL ile yaşam mücadelesi veriyor22 izlenme
Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a saldıran ülkücü bu kez üniversiteyi bastı!49 izlenme
Adana depreminde dağdan kopan kaya parçaları köydeki bir eve çarptı80 izlenme
Metrobüs tacizcisine meydan dayağı !1713 izlenme
Dilipak: Biz zalimlerden olduk, bu belaların hiç biri sürpriz değil119 izlenme
Erdoğan, burs parasını adeta öğrencileri suçlar gibi duyurdu! 'Ya elinize dilinize dursun 650 liraya çıktık'110 izlenme
Erdoğan artık canlı yayında bile Bakan’a çıkışıyor! 'Müsaade edin de konuşalım!'124 izlenme
Hizbullah’tan İsrail’e gözdağı: "Zamanı geldiğinde çatışmalara katılacağız"51 izlenme
Türkiye ile Katar arasında 10 anlaşma
CB'nın korumaları tarafından RTE'ye hakaret ettiği iddiasıyla darp edilen avukatın görüntüleri ortaya çıktı !
Acil para aranıyor: Önce Bin Selman sonra Şeyh Temim en son Al Nahyan
Canlı yayında gergin anlar: Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile Türker Akıncı birbirine girdi! "Ahmet Ercan'ı al, o anlatsın"