Hükümetin yastıkaltı altın planı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın büyüklüğü 5 bin ton ve değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastıkaltındaki altınları için harekete geçtiği öğrenildi.
KREDİ DE OLACAK
Edinilen bilgiye göre, Bakanlık faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen altın hesabı konusunda çalışmalar yürütüyor. Yeni sistemin devreye girmesi ile ilgili tarih olarak ocak ayının ilk haftasını işaret ediliyor. Buna göre, kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirilecek. İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek. İstenildiğinde ulaşılabilen, karşılında kâr payı, faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistemle fiziki olarak altın da çekilebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başında “Yastıkaltında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek” açıklamasını yapmıştı.

■ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastıkaltında 280 milyar dolar olduğunu, devreye girecek sistemin bunun %10'nunu ekonomiye kazandırabileceğini dile getirdi.
Çifte maaşa yeni yol buldular50 izlenme
TL’deki hareketlilik Yunanı sevindirdi: Edirne’ye akın ediyorlar!58 izlenme
AKP’li meclis üyesi CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'na saldırdı!42 izlenme
İmamoğlu: "2019’da sanki birisinin tapulu malını elinden aldık"51 izlenme
Saray’a servis, sanatçıya tasarruf!91 izlenme
En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı belli oldu54 izlenme
Depremzedelerin çadırlarını su bastı!105 izlenme
Herkesin aklındaki sorular, önergeyle meclise taşındı: Başıboş İHA, Ankara'ya kadar nasıl geldi?22 izlenme
Can Ataklı, TRT'ye atanan ve daha önce yazlık sarayı 15 Temmuz'la savunmaya çalışan Hilal Kaplan'a böyle tepki göstermişti! 'Nohut kadar beyni yok!'
Türk Lirası'na bir darbe de Rusya'dan!
Katar, Borsa İstanbul'da ABD’yi solladı!
Türkiye'nin ayakkabı devi iflas etti: Özel banka fabrikasını icradan satıyor