2026 yılında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı milyonlarca emekli tarafından buruk bir heyecan ile merak ediliyor. Son yıllarda zirveye çıkan enflasyon, alım gücünün düşmesi ve her geçen gün artan kiralar nedeni ile yıllar boyu ter döken milyonlarca emekli büyükşehirlerde barınmakta zorluk çekiyor.
İKTİDARI KARA KARA DÜŞÜNDÜRECEK EMEKLİ ANKETİ
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları sonucunda maaşları belli olacak olan emeklilerin gözü kulağı, gerçek yaşam ile paralel sonuçların duyurulmasında. Emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağı sır küpünde durmaya devam ederken ASAL Araştırma tarafından yapılan son emekli anketinde AKP'ye kötü haber niteliğinde sonuç çıktı.
ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI DİYENLERİN ORANI YÜZDE 78,9
Türkiye genelinde 26+ ilde yapılan anket sonuçlarına göre 2026 yılında en düşük emekli maaşının en düşük olarak asgari ücret kadar yapılmasını isteyenlerin oranı yüzde 78,9 olarak yansıdı.
Soruya cevap vermek istemeyenlerin oranı yüzde 7.5'ta kalırken gerekli değil cevabını verenlerin oranı yüzde 13,6 oldu.
TELE1
5 binden fazla işçinin çalıştığı Akkuyu’da corona çıktı!160 izlenme
Ayasofya'yı oy için kullandığının itirafı! Erdoğan 'Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin!'89 izlenme
Zonguldak'ta üst üste heyelanlar: 2 ölü 21 yaralı37 izlenme
Türkçe bilmeyen Suriyeliler oy kullanıyor !829 izlenme
Türkiye ile Almanya arasında 'sınır dışı' bilmecesi: 'Geri göndermeler başladı' iddiası23 izlenme
ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu12 izlenme
TRT'den 'İstanbul'un küçük Suriye'si' başlığı! Tepkilerin ardından video silindi!43 izlenme
3 buçuk milyar doları Türkiye’ye kim getirdi?532 izlenme
ABD ve İsrail İran'ı vurdu petrol fiyatları uçtu! Savaşın maliyeti daha şimdiden çok ağır
Bunu da gördük! Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu yere kola döktü, 11 yıl hapsi isteniyor
Saray’ın davetini reddeden baro sayısı 41 oldu!
Erdoğan’ın tarihi projesi yerli otomobil şimdiden bir yıl ertelendi!