2024 yılı bütçe kanun teklifinde; din hizmetleri ve yaygın din eğitimine 79 milyar 718 bin lira ödenek ayırırken; insan haklarına 474 bin lira; araştırma, geliştirme ve yeniliğe 40 milyar 274 milyon lira, uzay ve havacılığa 4 milyar 83 milyon 808 bin lira kaynak ayrılacak.
2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM gündeminde… Teklifin, Merkezi Yönetim Bütçe Ödeneklerinin Programlara Göre Dağılımı tablosunda iktidarın yatırım ve harcama öncelikleri görüldü.
Buna göre; din hizmetleri ve yaygın din eğitimine 79 milyar 718 bin lira ödenek ayırırken, insan haklarına 474 bin lira, araştırma, geliştirme ve yeniliğe 40 milyar 274 milyon lira, uzay ve havacılığa 4 milyar 83 milyon 808 bin lira ödenek verilecek.
Teklife göre ailenin korunması ve güçlendirilmesine 11 milyar 904 milyon 918 bin lira, kadının güçlenmesine ise 3 milyar 817 milyon lira kaynak ayrılacak. Koruyucu sağlık hizmetlerine 203 milyar 145 milyon 497 bin lira ayrılmasına karşın tedavi edici sağlık hizmetlerine 573 milyar 41 milyon 419 bin lira ödenek verilecek.
Teklife göre “bağımlılıkla mücadeleye” 9 milyar 343 milyon 722 bin lira, “gençliğe” 8 milyar 527 milyon 496 bin lira ayrılacak.
Teklifte göre göç yönetimine 21 milyar 589 milyon lira ayrılırken, şehit yakını ve gaziler için 11 milyar 28 milyon lira ödenek verilecek. Yoksullukla mücadele ve sosyal yardımlaşmaya 280 milyar 35 milyon lira ödenek ayrılacak.
Kaynak: ANKA
AKP'ye yakın Takvim, halkın gündemi pahalılığa böyle çözüm buldu! "Aç karnına markete gitmeyin"50 izlenme
Lüks aracından inip önce İstanbul Beylikdüzü üst geçidinde dilendi, sonra son model ıPhone telefonu ile görüntülendi!34 izlenme
AKP'den Cahit Özkan hakkında flaş karar: Görevden alındı!47 izlenme
Fehmi Koru'dan 'başkanlık' tepkisi: Ülke uçacaktı, çakılmaya az kaldı37 izlenme
Erdal Atabek'ten çarpıcı Sedat Peker yorumu: Her şeyi gizleyen AKP iktidarına karşı...59 izlenme
Konya'da ekmeğe 4 ayda 2. zam! Ekmek zammı vatandaşı isyan ettirdi17 izlenme
4 yaşındaki çocuk anaokulunda ilk gününde öğretmeni tarafından dövüldü, ailesi soluğu okulda aldı!25 izlenme
4.1 milyon kişi yapılandırma bekliyor43 izlenme