Yeşilay Diyarbakır Şubesi’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “talimat”
gibi bir yazı gönderilerek, ildeki rehber öğretmenlerin bir camide
gerçekleştirilecek uyuşturucu konulu toplantıya “zorunlu olarak katılım
sağlanması” konusunda gerekli işlemlerin yapılması istendi.
Eğitimin dinselleştirilmesi yönünde her gün yeni adımlar atılıyor. Yeşilay Diyarbakır Şubesi’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “talimat” gibi bir yazı gönderilerek, ildeki rehber öğretmenlerin bir camide gerçekleştirilecek uyuşturucu konulu toplantıya “zorunlu olarak katılım sağlanması” konusunda gerekli işlemlerin yapılması istendi.
Valilik de bu talimat yazısına “olur” onayı verdi. Bir derneğin Milli Eğitim ve Valiliğe talimat yazısı yazamayacağını vurgulayan Eğitim Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Başkanı Abbas Şahin, Valilik onay verdiğinden toplantıya katılmak istemeyen öğretmenler hakkında soruşturma açılabileceğini söyledi.
‘Dernek talimat veremez’
Bir devlet memurunun bir dernek tarafından bir toplantıya katılmaya zorlanmasının yasal olmadığını belirten Eğitim Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Başkanı Abbas Şahin, “Derneklerin tüzükleri vardır. Üyeleri üzerinden derneklerin amaç ve çalışma alanlarına ilişkin çalışma yaparlar. Fakat bir dernek resmi bir kurum olan milli eğitime ve valiliğe, bir memuru zorunlu olarak bir toplantıya katılacaksın diye talimat yazamaz. Bunu yaparken, uyuşturucu ile mücadele gibi yüksek toplumsal hassasiyetler üzerinden hareket ediyorlar. Evet bağımlılıkla mücadele edelim ama bunu öğretmenleri camide toplayarak yapmak bir art niyetliliktir” dedi.
Dava açarız
Bir sürü önce rehber öğretmenlik ile ilgili yönetmelik değiştirilerek mesleki yapının içinin boşaltıldığını vurgulayan Şahin, “Ortada bir Valilik oluru bulunduğu için talimata uymayan öğretmenlerle ilgili soruşturma başlatılma ihtimali var. Ama biz de eğer soruşturma açılır ise bir üyemiz hakkında, karşı dava açacağımızı belirtiyoruz” diye konuştu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/871740/il_Milli_Egitim_Mudurlugu_ne__talimat__gibi_yazi__Haydi_ogretmenler_camiye.html
Sigaraya zam geldi: 105 lira oldu!16 izlenme
Fatih Altaylı'dan emekliler için flaş iddia: Maaş zammı için hem tarih hem de oran verdi61 izlenme
10 kira ev sahibine 2 kira devlete14 izlenme
TBMM'de tansiyon yükseldi, Süleyman Soylu eleştirilere dayanamadı CHP'li Özgür Özel’in üzerine yürüyerek hakaret etti! "Lan şerefsiz"93 izlenme
Sel felaketinin vurduğu Libya’da halk belediye başkanının evini yaktı!39 izlenme
Otogaz LPG'ye bu gece zam!26 izlenme
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Balıkesir'deki depremi 3 hafta önce öngörmüş!100 izlenme
İmamoğlu hakkında yeni dava: 2 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi16 izlenme
Akit TV’de Erdoğan ve Bahçeli’ye bombardıman! Seçim sonuçlarını görünce patladı
Din tacirinden skandal sözler: "Sohbete gelmeniz, Allahın huzurunda 1000 sene namaz kılmanızdan daha sevap, bin sene oruç tutmaktan daha sevap"
Mansur Yavaş 14 Mayıs'ı hatırlatıp iktidara sordu: "Hani PKK’lılar Ankara Büyükşehir’de sayaç okuyacaktı, ne oldu?"
Alevi derneklerinin protestosuna polis müdahalesi!