Türkiye'de ilaç krizi kapıya dayandı. Bir süredir kur yükselişleri nedeniyle temin konusunda sorun yaşanırken; bazı ilaçların piyasada bulunurluğu güçleşiyor ve hastaların yaşadığı zorluklar artıyor.
İsviçre merkezli Novartis firması, ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın satışını tamamen sonlandırdığını duyurdu.
Açıklamada, "Aşağıda isimleri belirtilen ürünlerimizin satışları Aralık 2023 tarihi itibarıyla tamamen sonlandırılmıştır. Novartis Türkiye olarak, bahsi geçen ürünlerin stokları bulunmadığı için talepleriniz 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren karşılanamayacaktır" denildi.
Satışı sonlandırılan ilaçlar arasında koah, göz tansiyonu, alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. İlaçlardan bazılarının Türkiye'de bir eşdeğeri de bulunmuyor.
Konuyla ilgili Sözcü'den Emre Deveci'ye konuşan Novartis İlaç Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Nilüfer Gürpınar Güner, "Exelon, Trileptal ve Desferal isimli ürünlerimizin ülkemizdeki fiyatlarına bağlı olarak uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşamaktayız" dedi.
Güner ayrıca "Mevcut ekonomik koşullara ve kur farklarına bağlı olarak ürünlerimizin bazı formlarının pazara sunumunu durdurmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
CHP'li Engin Altay, Erdoğan’ın kafasındaki YSK hinliğini açıkladı !1763 izlenme
AKP’li Üsküdar Belediyesi hızını alamadı: Bu sefer de yol satışa çıkarıldı!28 izlenme
5 gizli tanık kayboldu9 izlenme
AKP’nin ezberi bozuldu: 'Erdoğan’a duyulan güven zedeleniyor'25 izlenme
Domatesten sonra patatesimize de göz diktiler! Bakanlık virüs tespit etti27 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı37 izlenme
Tecavüzcü Musa Orhan tahliye olunca İpek Er'in ailesi isyan etti! 'Onun kızı olsaydı, o katili serbest bırakıp seyirci mi kalacaktı?'259 izlenme
Sinan Ateş cinayetini haberleştiren gazeteci Asuman Aranca hakkında 3 yıl hapis istemli iddianame hazırlandı37 izlenme