Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Dersimiz Eğitim Desteğimiz Temizlik” sloganıyla il genelindeki okullarda temizlik çalışması başlattı.
Çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan okul temizlik ekibi, talep eden ve ihtiyaç duyan okullara giderek temizlik çalışması yapacak. Yine talep doğrultusunda, ihtiyaç duyan okullara temizlik malzemesi temin edilecek.
Başkan Akın’ın okullara temizlik desteği açıklamasının ardından Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Whatsapp grubu üzerinden okul müdürlerine, Büyükşehir’in temizlik desteğinden yararlanmak için talepte bulunmamaları gerektiği talimatını verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Whatsapp grubuna Büyükşehir’in kampanyasının görseli de eklenerek, okul müdürlerine, “Sayın müdürlerim ne siz idareciler ne de okul aile birlikleri/veliler/öğretmenler, böylesi bir talepte asla bulunmamalı. İyi niyetimizin suistimal edilebileceği bir konu. Lütfen dikkat edelim. Hayırlı akşamlar” mesajı gönderildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okullarda temizlik malzemesi desteği isteyen 271 okuldan 113'ünün talebini geri çektiğini ve bazı okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir şey istemeyin" şeklinde mesajlar gönderildiğini belirtti.
Yavaş, duruma tepki göstererek şunları söyledi:
Biz zararlı bir şey vermiyoruz; temizlik malzemesi sağlıyoruz. Ayrıca okulları temizleme hizmeti de sunmak istiyoruz.
Bu konunun bu denli ülke gündemine taşınmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz.
Amacımız, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi için tüm kurumlarla iş birliğine hazır olduğumuzu vurgulamak.

Sözcü
Torpilde yeni dönem: İBB 500 zabıtayı 'sözlü mülakat'la alacak!276 izlenme
Yabancıya konut satışı rekor kırdı!42 izlenme
İzlanda Başbakanı Saray'ı görünce çok şaşırdı24 izlenme
HDP'li Mithat Sancar'dan Açıklama: Heyetlerimiz zaman zaman bu masadaki dört partiyle buluşuyor38 izlenme
30 yıla kadar hapis istenmişti: Ayşe Barım iddianamesi kabul edildi31 izlenme
Silivri’de tarihi röportaj: Tutuklu Fatih Altaylı sordu tutuklu İmamoğlu yanıtladı28 izlenme
MSB'den teğmenler için 'barkodlu' önlem25 izlenme
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ikiz kardeşinin bacanağı da ihya olmuş28 izlenme
AKP'li meclis üyesi 'Meclis başkanı olarak tartışmalara karşılık vermeniz doğru değil' İmamoğlu 'Haklısınız, çünkü uzun yıllardır belediye başkanlarının yönetmediği bir meclis yaşadınız !'
CHP Gnl. Bşk. Yrd. Erdal Aksünger'den bomba açıklama 'Daha açılmamış 8-10 Bin sandık var !'
Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Ateş açıklaması: "Her şeyi biliyoruz, 4 ay sonra…"
Eşi 'Çocuklarım aç' diyerek intihar girişiminde bulunmuştu: "Eşim işsiz ben kağıt topluyorum. Çocuklara tarihi geçmiş ürünleri yediriyorum"