Bildirici kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda, "Aslında AKP iktidarının 'resmî' olmasa da 'yarı resmî^ bir 'fact checking' (doğruluk kontrolü) uygulaması var. 'Doğrusu ne?' adı altında sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunuluyor ve hazırlanan kısa videolar da hafta içi hergün saat 19.40’ta TRT 1’de yayımlanıyor.
'Doğrusu ne?' adlı sosyal medya hesabın profilinde '@BosphorusGlobal’in katkılarıyla' açıklaması bulunuyor. Bosphorus Global, yani Türkçesiyle Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi altı yıl kadar önce kurulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'kamu yararına dernek' statüsü verilmiş bir merkez." ifadesini kullandı.
"Boğaziçi Küresel’in bir de “Günün Yalanları” başlıklı bir internet sitesi ve sosyal medya hesabı var. Bu site de “Doğrusu ne?” gibi uluslararası ve ulusal medyadaki eleştirel haberleri yalanlama işlevini üstlenmiş.
AKP adına medyada yayımlanan olumsuzluklara ve eleştirilere karşı savunma hattı oluşturulmuş; bağımsız ve tarafsız bir görünüm altında AKP propagandası yapılıyor.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kuracağı “resmi fact checking platformu” olacak “Doğru mu?” adlı platform da Pelikan Grubunun “Doğrusu ne?” ve “Günün Yalanları” projelerinden farklı olmayacaktır. Belki de Altun, “Doğru mu?” platformunu kurarken yakın temasta olduğu Pelikan Grubunun altı yıllık deneyiminden de yararlanıyordur.
Belki de onlarla birlikte hazırlıyordur bu platformu… Altun’un bu projesi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın bir süre önce sosyal medyada başlattığı ve kısa sürede vazgeçmek zorunda kaldığı “Yeşil Top” projesinden daha uzun ömürlü olacak mı? Göreceğiz…"
Fatih Portakal AKP’li Mahir Ünal’ın Cumhuriyet'i hedef alan sözlerinin altındaki anlamı açıkladı!60 izlenme
Türkiye’nin tek çıkış yolu Atatürk’e geri dönmektir433 izlenme
Projenin işletme süresi başlamadan Osmangazi’den 2.1 milyar dolar kazandılar!75 izlenme
Kritik karar öncesi YSK binası önünde güvenlik tedbirleri arttırıldı!126 izlenme
Sedat Peker dosyasının akıbeti belli oldu57 izlenme
YSK Başkanı Yener: "Yurt içinde veri girişi henüz yüzde 47"56 izlenme
AKP'li Ağrı Belediyesinin önünde bayram şekeri dağıtılırken yurttaşlar arasında izdiham çıktı! 'Çok yaralayıcı. Bir paket şeker bir aile için lükse dönüştü'48 izlenme
Krizin ortasında şatafat: AKP'li belediye başkanları düğünde para saçtı!29 izlenme
MHP'li vekil AKP'lileri tehdit etti: "Ellerinizi koparırız. Biz ülkücüler istemesek kapıdan çıkamazsanız. İttifak diye bir şey var"
MHP’li belediye aleyhine paylaşım yapan gence saldırı!
PKK 29 yıl önce babasını öldürmüştü: Oğlu CHP'den belediye başkanı oldu!
İsrailli yedek askerler ABD’deki Netanyahu’nun oğluna tepki gösterdi