30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin tartışmalara, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da sosyal medya hesabından attığı mesajla tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından, “Türk Ordusu İzmir’i kurtarınca,Yunan Kralı ve Sultan Vahdeddin ülkelerinden kaçtı, İngiltere Başbakanı ise makamını terk etti” diye yazan İlker Başbuğ, “Bunların önemini anlamamak için insanın kör olması gerekir, eğer kafasında Atatürk’ün gerçekleştirdiği Cumhuriyet ile sorunu yoksa.” ifadelerini kullandı.
30 Ağustos 1922 tarihindeki büyük zaferin 98’inci yılı kutlamaları hükümet tarafından Covid gerekçesi ile yasaklanırken, Ayasofya toplu namazla cami olarak açılmış ve Malazgirt Zaferi de kutlanmıştı.

https://odatv4.com/ilkerbasbugdan30agustosmesajiinsaninkorolmasigerekir29082053.html
Menzil'de Ali Erbaş ayrıntısı! Hutbeden yola çıkıp skandalı açıkladı: "Kardeşim 400-500 milyon liraya villa yaptırdı"8 izlenme
Yeni kamera kayıtları ortaya çıktı: Eylem Tok'un oğlu ve arkadaşları olay gecesi böyle görüntülendi64 izlenme
Atı alan Üsküdar’ı bu kez geçmesin!34 izlenme
Besiciler isyanda! Süt üreticilerinin neden zarar ettiğini teker teker anlattı18 izlenme
Türkiye günlerce onu konuşmuştu: Cinayete kurban giden Müslime'nin mezarı parçalandı! Emzik detayı dikkat çekti14 izlenme
Leva/TL kuru yükseldi; Bulgarlar Edirne'ye akın etti!31 izlenme
İmamoğlu’nun diplomasının iptaline tepkiler çığ gibi: 'Bu kadarına da pes'14 izlenme
2 yıl gecikmeli, 8 kat pahalı müjde!43 izlenme