İlker Başbuğ, Ergenekon kumpas davası sanığı olarak yarın Yüce Divan'da yargılanacak. Yargılamayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yapacak. 2017 yılının Temmuz ayında İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Başbuğ’un dosyasını ayırarak Anayasa Mahkemesi’ne göndermişti.
Mahkeme gerekçe olarak Yargıtay’ın bozma ilamında da açıkça vurguladığı gibi mahkemenin görevsiz olduğunun ortada olduğunu belirterek, "Dosyada yapılabilecek tüm tartışmaların ve gerekirse delillerin değerlendirilmesinin yüksek görevli mahkemece yapılmasının uygun olacağı her türlü izahtan ötedir. Bozma ilamı da açıkça bunu belirtmektedir" tespitinde bulunmuştu.
Mahkeme, beraat kararı verilip verilmeyeceği değerlendirmesinin dahi yüksek görevli mahkemece yapılmasının yerinde olacağını vurguladığı gerekçesinde, "Zira görev hususunun öncelikle değerlendirilmesi zorunlu hususlardan olduğu, görevli olmayan mahkemece yapılan işlemlerin hükümsüz olduğu, bu nedenle olası bir beraat kararının da yüksek görevli mahkemece verilmesinin en doğru olacağı sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer vermişti.
BÜTÜN SANIKLAR BERAAT ETMİŞTİ
Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen Ergenekon davasında nihai karar açıklanmıştı. İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 235 sanıklı davada, "Ergenekon örgütünü kurma" ve "yönetme" suçundan tüm sanıklara beraat etmişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1572457/ilkerbasbugyucedivandayargilanacak.html
İstanbul'un 24 ilçe belediyesi, İsrail ürünlerine boykot kampanyası başlattı25 izlenme
Yolsuzlukların araştırılması önerisi AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla yine reddedildi!37 izlenme
AKP taşınmazları satmaya devam ediyor! 882,9 milyon TL30 izlenme
Gebze Hayvan Barınağı önündeki hayvanseverlerin çadırları kepçeyle söküldükten sonra alana toprak döküldü36 izlenme
ABD'de yaşayan Türk'ün '5 dolara neler alınabiliyor?' videosu gündem oldu44 izlenme
Asgari ücret toplantısıyla ilgili yeni açıklama121 izlenme
Hiçbir ankette bu kadar kesin sonuç alınamamıştı: Türkiye duruşmalardan canlı yayın istiyor mu?11 izlenme
ODTÜ'nün atanmış Rektörü Yozgatlıgil'e Almanya'da protesto! "Kayyumsunuz kara leke olarak tarihte yer alacaksınız"19 izlenme
Kanal İstanbul için flaş karar! Diğer davaları da etkileyebilir
Yandaşlara örnek olsun! Depremzede canlı yayında tepki gösterdi, FOX muhabiri gazeteci gibi davrandı
Erdoğan yine saçmaladı, kendi partisiyle karıştırdı 'Gezicilerin arkasında emperyalistler vardı'
Kamu işçileri grev dediği gün Diyanet'ten manidar hutbe: "Kamuda iş yavaşlatmak haram"