İlker Başbuğ, Ergenekon kumpas davası sanığı olarak yarın Yüce Divan'da yargılanacak. Yargılamayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yapacak. 2017 yılının Temmuz ayında İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Başbuğ’un dosyasını ayırarak Anayasa Mahkemesi’ne göndermişti.
Mahkeme gerekçe olarak Yargıtay’ın bozma ilamında da açıkça vurguladığı gibi mahkemenin görevsiz olduğunun ortada olduğunu belirterek, "Dosyada yapılabilecek tüm tartışmaların ve gerekirse delillerin değerlendirilmesinin yüksek görevli mahkemece yapılmasının uygun olacağı her türlü izahtan ötedir. Bozma ilamı da açıkça bunu belirtmektedir" tespitinde bulunmuştu.
Mahkeme, beraat kararı verilip verilmeyeceği değerlendirmesinin dahi yüksek görevli mahkemece yapılmasının yerinde olacağını vurguladığı gerekçesinde, "Zira görev hususunun öncelikle değerlendirilmesi zorunlu hususlardan olduğu, görevli olmayan mahkemece yapılan işlemlerin hükümsüz olduğu, bu nedenle olası bir beraat kararının da yüksek görevli mahkemece verilmesinin en doğru olacağı sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer vermişti.
BÜTÜN SANIKLAR BERAAT ETMİŞTİ
Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen Ergenekon davasında nihai karar açıklanmıştı. İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 235 sanıklı davada, "Ergenekon örgütünü kurma" ve "yönetme" suçundan tüm sanıklara beraat etmişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1572457/ilkerbasbugyucedivandayargilanacak.html
Sağlık'ta büyük skandal! Altından Ethem Sancak'ın akrabası çıktı!202 izlenme
Yandaş medyaya ‘İmamoğlu’ talimatı verilmiş!145 izlenme
Geçim derdindeki vatandaşlar umudunu yine piyangoya bağladı: Gişedeki kuyruğun ucu görünmüyor39 izlenme
Arama-kurtarma ekipleri #deprem'de can alan skandalları anlattı!61 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan, Erdoğan'a '500 bin TL'lik dava' yanıtı: Yok öyle yağma43 izlenme
Resul Emrah Şahan Silivri'de “Silivri No:9” adlı eseri besteledi, ünlü piyanist Dengin Ceyhan icra etti7 izlenme
Emekli vatandaş 10 bin TL emekli maaşını çok buldu: 'Benim aylığımdan alsınlar, bana ekmek soğan versinler gerisini sağlık kurumlarına, silahlı kuvvetlere versinler'27 izlenme
Öğretmen atamasında detaylar netleşti20 izlenme
Manisa'da MHP'li aday Cengiz Ergün'den “Elini indir beni böyle sevme ben köpek değilim” diyen vatandaşa saygısızlık: "Provakatörlüğe gelmiş!"
Elazığ'da, Enes Kara hakkında yapılan haberlere cemaat baskısı!
Almanya'yı sığınmacı korkusu bastı! ''Erdoğan'a her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var'' dediler
Yangın faciasında 76 kişinin hayatını kaybettiği otelden saatler sonra açıklama