Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, okul müdürü B.A. hakkında ortaya atılan taciz iddialarıyla çalkalanıyor.
Müzik öğretmeni A.R. ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.Ş.'nin yazılı dilekçeyle suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan süreç geniş yankı uyandırdı.
Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, soruşturma dosyasına giren detaylar, okul müdürünün öğretmenlere yönelik sistematik bir taciz ve baskı uyguladığını ortaya koydu.
Müzik öğretmeni A.R., müdürün giyimine yönelik müdahalelerde bulunduğunu ve kendisine gönderdiği mesajlarda, “Bugün prova yok mu? Sesin çok güzel. Kulağımızın pasını silmiyor musun?” ifadelerini kullandığını belirtti. A.R. ayrıca, “İtaat etmezsen görevine son veririm” şeklinde tehdit edildiğini de iddialarına ekledi.
Müzik öğretmeni A.R.:
"Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gösteri hazırlıyorduk. Etek boyum uzun olmasına rağmen bacaklarıma gözünü dikti. ‘Otururken eteğine dikkat et’ mesajı attı. ‘Bugün prova yok mu? Sesin çok güzel. Kulağımızın pasını silmiyor musun? İtaat etmezsen görevine son veririm’ diye tehdit etti."
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.Ş. ise müdürün kendisine samimiyet sınırlarını aşan mesajlar attığını ve uygunsuz bir şekilde odasına davet ettiğini söyledi.

Okul içerisinde sürekli takip edildiğini belirten A.Ş., bu durumun münferit olmadığını ve mağdur olan başka öğretmenlerin de bulunduğunu dile getirdi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni A.Ş.:
"Senlibenli mesajlar atıp ‘odama gelsene’ diye uygunsuz sözler söyledi. Okulda, sürekli beni takip etti. Tesadüf sınırlarını aşan sık karşılaşmalarla iletişim kurma çabasına girdi. Mağdur başka öğretmenler de var. Olaylar, münferit değil."
Öğretmenlerin 7 Nisan 2026 tarihinde verdikleri dilekçelerin ardından Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürü Davut Şen’in talimatıyla soruşturma açıldı. Ancak soruşturma sürecindeki idari kararlar tartışmalara neden oldu.
Hakkında cinsel taciz soruşturması açılan müdür B.A., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine alınırken; şikâyetçi olan iki kadın öğretmen ise "soruşturmanın selameti" gerekçesiyle ilçedeki farklı okullara gönderildi.
Eğitim İş Ağrı İl Başkanı Hüseyin Akboğa, yaşananların sistematik olarak örtülmeye çalışıldığını iddia etti. Akboğa, okul müdürünün belirli sendika temsilcileri tarafından korunduğunu, soruşturmanın ancak öğretmenlerin Ağrı Valisi Önder Bozkurt’a ulaşmasıyla sağlıklı bir şekilde başlayabildiğini savundu.
Eğitim kurumlarında yaşanan benzer olaylara karşı yargının verdiği ağır cezalar şu şekilde:
Türkiye’de son 17 yılda 50 bin 378 kişi intihar etti!210 izlenme
Rus şirket açıkladı: "Doğalgaz fiyatları daha da artabilir"29 izlenme
Gece yarısı Tel Aviv: İran balistik füzesi sirensiz vurdu28 izlenme
Meclis tartışıyor: Avrupa'nın kapısından dönen tarım ürünleri Türkiye'de mi satılıyor?27 izlenme
Bundan daha güzel adrese teslim yok! Aranan özellik: Yabani erik türlerinin anaçlık özellikleri üzerine çalışmış olmak46 izlenme
Deniz Göktaş'tan dikkat çeken karar: 4,5 milyon izlenen gösterisinde para kazanmayı aktif etmedi8 izlenme
İran avantaj olarak görüyordu, en büyük açığı oldu: Füze şehirlerinden dumanlar yükseliyor35 izlenme
Almanya’dan herkese 60 bin TL enflasyon tazminatı48 izlenme