İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, kamu bankaları gibi İller Bankası’nın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kredi vermediğini açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bütçeye ilişkin yaptığı değerlendirme sırasında İBB'ye yönelik ambargo ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Balyalı, ekim ayında 600 milyon TL borç için İller Bankası’ndan talepte bulunulduğunu ancak hala istedikleri borcu alamadıklarını söyledi. Balyalı, İller Bankası’ndan kredi alınamadığı için DudulluBostancı Metro Hattı’ndaki çalışmalara başlanamadığına belirtti.
EN SON 23 HAZİRAN ÖNCESİNDE ALINMIŞ
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daha önce açıkladığı Türkiye'deki kamu bankalarının İBB'ye kredi vermediğini yönelik sözlerine atıf yapan Balyalı, “23 Haziran sonrasında hiçbir devlet bankasından tek kuruş bile yeni kredi kullanamadığımız gibi İller Bankası'ndan da en son krediyi 23 Haziran öncesinde almışız” dedi.
METRO ÇALIŞMASI DURDU
23 Haziran seçimleri sonrasında ekim ayında 600 milyon TL borç için İller Bankası'ndan İBB olarak talepte bulunduklarını açıklayan Balyalı “Hala istediğimiz borcu alabilmiş değiliz. Aralık bitmek üzere geri dönen yok. İller Bankası kredi vermediği içinde DudulluBostancı Metro hattı da durdu. İller Bankası versin krediyi hemen DudulluBostancı metro hattına hızlıca başlayalım” diye konuştu.
Balyalı, İBB'nin bu zorluklara rağmen kaynakları en etkin biçimde kullanıp tasarrufu öne çıkarıp tüm yatırımları hayata geçirebilecek güçte olduğunu vurguladı. Yurtdışından buldukları ucuz yatırım kredileriyle bir önceki İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından durdurulan 8 metro hattının 3'ünü yeniden başlattıklarını hatırlatan Balyalı kısa bir süre içerisinde diğer 5 metro hattının da inşaatlarının başlatılacağını kaydetti.
Balyalı, İBB'nin yatırımları için imzaladığı kredi sözleşmelerini de şöyle sıraladı:
Katı Atık Yakma Tesisi için yurt dışı bankalarla 320 milyon avroluk kredi sözleşmesi imzaladık.
ÜmraniyeAtaşehirGöztepe Metro hattı için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'dan (KTKB) toplam 175 milyon avroluk kredi anlaşması yapıldı.
KaynarcaTuzlaPendik metro hattına yönelik Fransa Kalkınma Ajansı'ndan (AFD) 86 milyon avroluk sözleşme karara bağlandı.
ÇekmeköySancaktepeSultanbeyli hattı için Deutsche Bank'tan 110 milyon avro kredi sözleşmeleri imzalandı ve projeler inşaat çalışmaları tekrar başlatıldı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/illerbankasindandaibbyekrediambargosuh21841.html
'Saray aşkı' karşılıksız değilmiş!141 izlenme
Korkutan açıklama! "Tüketiciler et ve süt bulmakta zorlanacak"58 izlenme
Dağlık Karabağ krizinde son durum… Ermenilerden itiraf gibi açıklama! "5 kilometre kaldı"125 izlenme
Bucha’da suç işlediği iddia edilen Rus askerleri ifşa oldu: Profesyonel dansçıdan, market çalışanına59 izlenme
AKP'nin kalesinde bayat ekmeğe de zam geldi! Taze ekmeğin zam oranını 2'ye katladı37 izlenme
AKP'li kadın Suriyelileri savundu: "İyi ki Erdoğan kazandı şükürler olsun. Türkiye'de savaş çıkacak. Siz de kaçacaksınız"54 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz ‘Murat Kurum dinlenilsin’ dedi, AKP ve MHP’liler olay çıkardı41 izlenme
Ekmek kuyruğu Mansur Yavaş’ı harekete geçirdi!55 izlenme