BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir İl Müftülüğü arasında ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)’ için imzalanan protokol kapsamında, İzmir’de 842 okula imam hatip, kuran kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirildi. Okullara imam ve vaiz gönderilirken, öğrencilerin de camilere götürüldüğü öğrenildi.
İzmir’in Menemen ilçesinde lise öğrencilerinin ÇEDES protokolü kapsamında 9 Haziran Perşembe günü camiye götürüldüğü ortaya çıktı. “ÇEDES projesi kapsamında 9 Haziran 2023 Perşembe günü değerler eğitimi kapsamında Menemen Şehzade Camiine ziyarete götürülecek öğrenci listesi ektedir” açıklamasıyla 32 öğrencinin camiye götürüleceği öğretmenlere bildirildi. Listenin altında da okul müdür yardımcısı ve felsefe öğretmeninin imzasının yer aldığı görüldü.
Listede isimlerinin yer almasına rağmen bazı öğrencilerin cami ziyaretine gitmediği öğrenilirken, öğrenci velilerinin bu ziyaretle ilgili bilgisi ve izni olup olmadığı ise bilinmiyor.
KRT
DİSK’in arsası kamulaştı Ensar’ın arsası korundu!103 izlenme
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Ukrayna’ya soruşturma ekibi gönderdi48 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğu, 'beşli çeteye' sert çıktı: "Bay Kemal o paraları alacak"58 izlenme
'Ve gündem itina ile değiştirilir': Ünlülere operasyon tepki çekti23 izlenme
AKP'de Erdoğan-Gül gerilimi büyüyor! "Gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim."349 izlenme
AKP’de Rolex kazası: AKP'li vekil bu fotoğrafı "Biz bu milletin ta kendisiyiz" diye paylaştı, yorumları görünce sildi40 izlenme
Ekmek fiyatı 3 lirayı bulabilir!46 izlenme
Tüm gözler YSK’da! İstanbul için karar haftaya verilecek156 izlenme