MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde “TürkiyeRusyaÇin (TRÇ) ittifakı” önerisinde bulunmuştu.
BM Genel Kurulu için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bahçeli’nin bu önerisine, “Doğrusu ben onu tam takip edemedim, hayırlısı olsun” yanıtını vermişti.
İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP’nin dış politikadaki tutarsızlığına dikkat çekti.
İmamoğlu’nun açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin X hesabından paylaşıldı.
İmamoğlu’nun açıklamasının tamamı şöyle:
"Güçlü devlet, dünya lideri” söylemini her fırsatta tekrarlayan iktidar; bugün dış politikada zafiyet ve çelişki içinde.
Bir yanda, sadece Amerikan Başkanı ile görüşebilmek için milyarlarca dolarlık uçak alım sözü veren bir iktidar.
Diğer yanda ise “ABD’den umudu kestik, yüzümüzü Rusya ve Çin’e döneceğiz” diyen iktidar ortağı. Yani aynı koalisyon içinde taban tabana zıt iki dış politika anlayışı.
Üstelik Gazze’de her gün çocuklar ölürken, siyasi geleceğinizi bağladığınız pazarlık masalarında gelecek planı yapılıyor.
Bu tablo güzel ülkeme yakışmıyor. Bu millete yakışan; çıkar pazarlıkları değil, bağımsızlığıyla güven veren, ilkeleriyle saygı uyandıran bir dış politikadır.
Ulusal çıkarla insanlık onurunu aynı anda savunabilen bağımsız bir yönetimdir. Ve bu millet, o yönetime çok yakındır.
Sözcü
Savcılıktan İmamoğlu'na suikast iddiasına takipsizlik kararı!40 izlenme
Erdoğan’ın kişisel kitabının tanıtımı için New York Times Meydanı’nda kiralanan reklam panolarının günlük kirası 5 bin dolar ile 50 bin dolar arasında değiştiği söyleniyor!59 izlenme
Terör örgütü manipülasyona hız verdi... Bu haberlere inanmayın!126 izlenme
Atatürk'e ''diktatör'' diyen Nagehan Alçı'ya bir tepki de Sedat Peker'den geldi!46 izlenme
Fatura ödemek için kredi çekiyoruz15 izlenme
Mahkemeden İBB’ye Esenler otogarıyla ilgili iyi haber!115 izlenme
Avrupa’daki Türkleri yakından ilgilendiriyor: AB Almanya’nın Türkleri vatandaşlıktan çıkarmasını ‘uygun’ buldu!30 izlenme
Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurun alacağı zam oranı belli oldu60 izlenme
Bedavacı gazetecilerin kaldığı Paramount Otel'in gecelik fiyatı dudak uçuklattı!
Fatih Altaylı iktidarı yerden yere vurdu! Öyle bir benzetme yaptı ki...
3 gün boyunca yoğun bakıma kimse bakmadı: Boğularak ölen 20 hastayı 'depremde öldü' diye göstermişler!
Arap kanallarında '250 bin dolara satılık Türk Vatandaşlığı' reklamı yapılıyor !