İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 günlü hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar belli oldu. Mahkemenin 17 sayfalık gerekçeli kararında “Yargılamayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine indirim uygulanmamıştır” denildi.
TELE1’den Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası’na konuşan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat “Karar bize tebliğ edilmedi” diye konuştu.
Polat, şöyle konuştu:
"Maalesef bu dava açılırken de iddianamenin düzenlendiği basından öğrenememiştik. Bütün araştırmalarımıza rağmen UYAP kayıtlarından herhangi bir bilgiye ulaşmamız mümkün olmadı. Bugün de aynı şey oldu. Anladığım kadarıyla karar bize tebliğ edilmeden basına tebliğ edilmiş. Sayfa sayısına kadar detayları basından öğreniyoruz. Duruşmanın ikinci bölümü SEGBİS kayıtlarıyla yapıldı. O da UYAP’ta yok. Mahkeme kayıtları incelemeden mi gerekçeli kararı yazdı? Önce kararın bize tebliğ edilmesini bekliyoruz. Hukuken atılması gereken adımlar neyse bunu yapacağız. Savcı da ‘kararı bir an önce tebliğ edin ben de izne çıkacağım’ demiş. Sanırım ona da tebliğ edilmemiş. Bu kararları basından öğrenmek alışmamamız gereken bir durum."
CHP’den eğitim evlerinin mühürlenmesine tepki: Tarikat yurtlarını mühürleyin!135 izlenme
İBB Meclisi’nde tartışmalı Kanal İstanbul oturumu! ‘Çılgın Müteahhitlik Projesi’50 izlenme
Yenidoğan Çetesi doktorunun kan donduran konuşmaları! "Parayı getirmezseniz mezarını bile bulamazsınız!"56 izlenme
The Guardian’a konuşan Suudi yetkili: "Bizim ona ihtiyacımızdan çok Erdoğan'ın bize ihtiyacı var. Ticaret koşullarını biz belirleyeceğiz!"55 izlenme
AKP'li belediye başkanının 'iş adamı' kardeşinin şirketi 11 yılda 122 ihale aldı!58 izlenme
Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya tepki yağıyor! CHP'li isim isyan etti "Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba!"249 izlenme
Yandaş vakıflar yine vergiden muaf!54 izlenme
Hizbullah'ın tetikçisi tahliye edildi22 izlenme
Ankara'da madencilerin direnişi devam ediyor! İşçiler 'Sesimizi duyan yok mu?' sloganı attı
Yine boşa gitti milyonlar! Yandaşların yaptığı yoldan sonra şimdi de fabrika çöktü!
Parti devleti! Amasya Valisi, AKP’lilerle köy gezdi
Şehitlik ve gaziliğin nasip işi olduğunu söyleyen Soylu: "Keşke Allah bana da nasip etse"