Ankara Araştırma ve Danışmanlık 48 Nisan 2025 tarihlerinde 28 il ve 57 ilçede ve bu ilçelere bağlı 141 mahalle ve köyde cinsiyet, yaş dağılımı ve eğitim durumunu göz önüne alarak 18 yaş ve üzeri 2 bin 4 katılımcıyla yüz yüze görüşme yöntemi kullanarak gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Araştırmanın güven aralığı yüzde 95 olurken; hata payı ±2.11 olarak hesaplandı.
Katılımcılara, "Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Ekibinin Yargılanacağı Davaların TRT’den Canlı Yayınlanmasını Teklif Etti. Sizce Yargılamalar TRT Ekranlarından Canlı Yayınlanmalı Mı?" sorusu yöneltilirken; "Evet, Yayınlanmalı" diyenlerin oranı yüzde 60,6 oldu. "Hayır, Yayınlanmamalı" diyenlerin oranı 24,1 olurken, "Fikrim Yok" diyenlerin oranı yüzde 15,3 oldu.
CHP'ye oy veren seçmenlerin yüzde 95,1'i "Evet, Yayınlanmalı" yanıtını verirken; "Hayır, Yayınlanmamalı" diyenlerin oranı sadece yüzde 1,1 oldu. "Fikrim Yok" diyen seçmenlerin oranı ise yüzde 3,8 olarak ölçüldü.
Araştırmada, AKP ve MHP seçmeninin verdiği yanıtlar ise dikkat çekti.
AKP seçmenlerinin yüzde 61,1'i, MHP seçmeninin ise yüzde 57,5'i "Hayır, Yayınlanmamalı" yanıtını verirken; yine AKP seçmeninin yüzde 25,5'i "Evet, Yayınlanmalı", MHP seçmeninin ise yüzde 28,3'ü "Evet, Yayınlanmalı" yanıtını verdi.
AKP'lilerin yüzde 13,5'i; MHP'lilerin ise yüzde 14,2'si "Fikrim Yok" yanıtını verdi.
Tutuklanan ve görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma günü Silivri'de yapılan yargılama sırasında TRT'ye tepki göstermişti.
İmamoğlu, "TRT gelsin, bari bir dirhem bizim bu konuşmalarımızı, bizim bu davalarımızı yüce Türk milletine aktarsın. Millet izlesin, gerçek kanaatin, ortaya koysun. Yazıktır, günahtır. Milletin duygularının, milletin maneviyatının altına dinamit koymanın bir anlamı yoktur. Bu anlamda keşke TRT, bugün vermediyse de bundan sonraki duruşmalarda, olası hak arama mücadelelerinde, benim buradaki konuşmalarımı vermesini de yüce Türk yargısına buradan emanet ediyorum. Bunun olmasının Türkiye'mizin geleceği açısından çok büyük kıymeti, çok büyük faydaları olacağının da altını çizmek isterim." ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Galatasaray, Bayern Münih'i ağırlıyor: İlk 11'de Icardi var34 izlenme
AKP’li Rönesans Holding’in Atatürk Havalimanı’nda yaptığı hastanenin tavanı çöktü! Bir bebek öldü, 2’sinin durumu kritik30 izlenme
Özgür Özel meydan okudu! “Bir daha o görüntüleri görürsem, gelirim darmadağın ederim. Bir daha o görüntüleri görürsem dağılmamak üzere toplanırız! Tepemin tasını attırma”25 izlenme
İstanbul’da korkunç olay! 13 yaşındaki çocuk 15 kişinin cinsel istismarına uğradı171 izlenme
Meral Akşener: Erdoğan’ın oylarından kayma var160 izlenme
"Erdoğan aday olamaz" diyen hakime yeni soruşturma!24 izlenme
İBB soruşturmasında AKP'li ismin kayınpederi hakkında adli kontrol talebi27 izlenme
İşsizlikte OECD’yi ikiye katladık22 izlenme
İmamoğlu'ndan kasası denilen Murat Kapki'ye sorular!
Teknolojide Yükselen Enflasyon Genç Kuşağı Etkiledi
AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlıdan skandal sözler! "Yerel seçim ikinci 31 Mart Vakası’dır"
Madenci tekmeleyen Yerkel: Fotoğraf üzerinden ‘günah keçisi’ ilan edildim