AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçimin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. “İtirazlar tamamlanana kadar Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi” talebinde de bulunduklarını belirten Yavuz, 3 valiz delili YSK'ye sunduklarını kaydetti. Yavuz, “Oyların tamamı sayılsaydı, şüpheyi kaldıracak adımlar atılsaydı seçim lehimize sonuçlanacaktı” iddiasında bulundu.
AKP, Maltepe'deki sayımın tamamlanmasını beklemeden, İstanbul'da seçimlerin iptali ve yenilenmesi talebiyle olağanüstü itiraz başvurusu yaptı. Seçim Kanunu'nun 130. Maddesi'ne göre olağanüstü itirazın yapılabilmesi için Maltepe'deki oy sayım işleminin tamamlanması, İstanbul'da nihai seçim sonucunu gösteren “il birleştirme tutanağının” tanzim edilmesi ve seçim sonucuna göre mazbatanın seçimi önde bitiren adaya verilmesi gerekiyordu. Ünlü hukukçu Turgut Kazan, gelinen noktayı çarpıcı sözlerle değerlendirdi:
OYUN PEŞİNDELER: Bir oyun peşinde oldukları anlaşılıyor. ‘Acaba biz bir biçimde sonuç tutanakları verilmeden sonuç alabilir miyiz, seçimi kazanan kişinin göreve başlamasını engelleyerek, kirli işlerimizin ortaya çıkmasını engelleyebilir miyiz?' çabasıdır bu. Çuvallarla, valiz dolusu kağıtlarla bu iş yapılamaz. Seçim murdar edildi algısı yaratmak için yapılıyor. Bu, eyvah sayım bitiyor paniğidir, İmamoğlu belediye binasına giremesin paniğidir ve demokrasi ayıbıdır.
ŞİMDİ ANLADIK: Seçim dışı polis marifetiyle kağıt doldurularak, delil yaratarak bu iş olmaz. Biz şimdi anlıyoruz ki, seçim yenilenecekse hem Cumhurbaşkanlığı hem Anayasa referandumu açıkça hileye dayalı seçimlermiş.
KANUNSUZLUK: Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi talebi, tam bir gözü karalık ve kanunsuzluktur. Daha kendi istekleri üzerine yapılan Maltepe'deki sayımlar devam ederken böyle bir itiraz yapılması, çok açık biçimde kirli ve organize bir başvurudur.
GÖRÜŞÜLEMEZ BİLE
Bu arada eski savcı Nadi Türkaslan ise AKP'nin olağanüstü itiraz yolunun açılabilmesi için öncelikle önceki itirazların sonuçlanmış ve seçimin kesinleşmiş olması gerektiğini ifade etti. Türkaslan, “Bu itirazı görüşmek hukuken olanaksızdır” dedi.
Türkler akın akın Almanya’ya gidiyor: Sığınma isteğinde büyük artış39 izlenme
Kime üzüleceğini şaşırdı: "Utanmasalar ağlayacaklar"18 izlenme
Memleket Partili avukat AKP ile işbirliğini açığa vurdu, Millet İttifakı'na küfür etti!34 izlenme
'Günlük 750 Bin TL harcıyorum' diyen Dilan Polat'ın 6 yıl önceki kazancı ortaya çıktı59 izlenme
Almanya Türk istihbarat faaliyetlerini mercek altına aldı31 izlenme
ABD Büyükelçisi Atatürk'ü yere göğe sığdıramadı!40 izlenme
Andımız’a ırkçı diyen HÜDA PAR dün Erdoğan’a destek kararı almıştı, bugün AKP'li isim Andımız için 'Gayrı İslami marş' dedi37 izlenme
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman nikahından sonra Saray'a koştu!94 izlenme
AKP'nin evdeki hesabı sandığa uymadı! Kuradan İbrahim Kahraman çıkınca AKP'li isim böyle yıkıldı!
MHP'li belediye başkanı kızına verdiği yetkiyi sansürledi!
Bir 'ne istedilerse verdik' hikâyesi: Kamu üniversitesi 13 yılda cemaatin çiftliği oldu!
Vatandaşın borcu 1 haftada yüzde 84 arttı: “Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısında patlama yaşanacak”