İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan resen soruşturmayı takiben, sosyal medya platformlardan aynı şekilde paylaşım yapan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığını bildirdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bugün (20/01/2025) katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Akın Gürlek ve ailesini tehdit niteliğindeki sözleri nedeniyle Tehdit ve Terörle mücadelede görev olan kişileri hedef göstermek suçlarından resen soruşturma başlatılmasından sonra twitter ve benzer platformlarda aynı şekilde paylaşım yapanlarla ilgili ayrıca soruşturma başlatılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın bu sabah gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu hakkında, Başsavcı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle "Tehdit" ve "Terörle mücadelede görev olan kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.
İmamoğlu'nun soruşturmaya sebep olan açıklaması şöyleydi:
"Bak Başsavcı, sana söylüyorum: Biz var ya, senin evlatlarını bile, sana hiçbir faydamız olmaz, senin zihnin çürümüş de senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için, seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki, senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın. Senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın.
Senin tıynetini, senin aklını, senin zihninin içinden geçen yol ve yöntemleri, bu memleketin her ortamından söküp atacağız ki, senin dahi, senin bile yuvana, ailenin o çocuklarına, geleceğine huzuru temin edelim. Bizim derdimiz bu. Kötü niyetli insanlardan bu memleketi temizlemek zorundayız sevgili dostlarım. Başka yolu yok bu işin. Buna mecburuz. Buna mecburuz ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki başaracağız kardeşim. Net olarak başaracağız.”
BirGün
Fatih Terim, Seçil Erzan'ın para listesinden çıktı: İşte verdiği ve aldığı para75 izlenme
Domateste 3 buçuk kabakta 8 patlıcanda 33 kat fazla para ödüyoruz!171 izlenme
Eski ‘yandaş dostlar’ birbirine girdi: Ağlak sakallı, meczup…134 izlenme
Cumhur İttifakı son ankette de erimeye devam etti!126 izlenme
Dar gelirlinin pazar mesaisi: Ucuz şeker kuyruğu!50 izlenme
İBB soruşturmasında 'Ergenekonvari' skandal! Delil bir var bir yok29 izlenme
MHP'li yöneticiden akıl almaz koronavirüs yorumu!86 izlenme
Bahçeli'nin hemşehrisi emekli, bayram ikramiyesini neye harcayacağını açıkladı!33 izlenme
TMMOB Başkanı Koramaz: 'Kaza' diyorlar, 'fıtrat' diyorlar, 'kader' diyorlar
'İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor?'
Lübnanlı gazeteci canlı yayında bombardımana yakalandı
Kaynaklar tarikatlara: Eğitimden sağlığa kadar her alana yerleştiler, ihaleleri kaptılar!