CHP'nin Silivri Cezaevi'nde bulunan Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tutuklanan avukatı Mehmet Pehlivan'ın tahliye başvurusunun reddedilmesine tepki gösterdi.
Pehlivan'ın tutuklanmasındaki itirafçı beyanının belgelerle çürütüldüğünü, itirafçının avukatının iddiaları yalanladığını belirten İmamoğlu, "3 günde sonuçlandırılan tutukluluğa itiraz başvurusu da tam 20 gün sonra karara bağlandı" dedi. Pehlivan'ın cezaevinde geçirdiği süreye değinen İmamoğlu, "Özgürlüğünden çalınan zaman ve savunma hakkının gasp edildiğinin ikrarıdır" ifadelerini kullandı.
"Avukatım Mehmet Pehlivan, savcının davetiyle gittiği adliyede tutuklandı. Kaçmadı, saklanmadı, çağrıldığı yere gitti. Hakkındaki tek “sözde delil”, bir iftiracının uydurma beyanları. Üstelik bu beyanlar belgelerle çürütülmüş durumda. Bizzat iftiracının avukatı iddiaları yalanladı ama buna rağmen Pehlivan hâlâ cezaevinde.
Normalde 3 günde sonuçlandırılan tutukluluğa itiraz başvurusu da tam 20 gün sonra karara bağlandı ve reddedildi. Sadece avukatlık görevini yapan Pehlivan hakkında dosyada yeni bir gelişme yok, delil yok, suç yok... Pehlivan’ın cezaevinde geçirdiği her gün, özgürlüğünden çalınan zaman ve savunma hakkının gasp edildiğinin ikrarıdır.
Avukatım Mehmet Pehlivan derhal serbest bırakılmalıdır."
Tele1
Bir sağlık çalışanı daha corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi87 izlenme
'Erdoğan'a itaat farzdır' diyen rektör AKP'ye 'yaranamadı'277 izlenme
Nişasta bazlı şeker (NBŞ) neden zararlı?263 izlenme
Beşiktaş'ta bir eğlence mekânında 2 bekçi 'Çav Bella' çalındığını duyunca silahla ateş açtı!134 izlenme
Başakşehir Belediyesi’nin şatafatına bütçe yetmedi!105 izlenme
Yoksulluğun mimarı oldular11 izlenme
Ülkücülerde 'kurucu önder' krizi büyüyor! Eski Ülkü Ocakları başkanı: "Bunlarınki mobil milliyetçilik"17 izlenme
Uğur Dündar duyurdu: Fenerbahçe Stadyumunun adı Atatürk Stadyumu oluyor60 izlenme