AB'nin aldığı kararla Türk vatandaşları için Schengen vizesinde düzenlemeye gidildi.
15 Temmuz tarihli kararda, "Yasal olarak vize kullanmış Türk vatandaşı iyi niyetli başvuru sahiplerinin sayının artmaya devam ettiği" vurgulanarak, bu grubun "ilk kez başvuranlara kıyasla daha düş göç ve güvenlik riski teşkil ettiği" belirtildi.
Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını ama yetersiz olduğunu belirtti.
AB'nin Schengen düzenlemesinin vize sorunu yaşayan iş insanları, sanatçılar, sporcular ve gençlerin karşılaştığı zorulkların giderilmesine yardımcı olabileceğinden bahseden İmamoğlu, uluslararası hesabından şu paylaşımı yaptı:
"AB'nin Türk vatandaşlarına yönelik uzun süreli, çok girişli vize süreçlerini kolaylaştırma yönündeki son kararı memnuniyet verici bir adımdır. Schengen ruhuna geri dönülmesi ve etkin ve tutarlı bir şekilde uygulanması, özellikle iş insanları, sanatçılar, sporcular ve Avrupa ile düzenli olarak etkileşimde bulunan gençler olmak üzere Türk vatandaşlarının karşılaştığı bazı zorlukların giderilmesine yardımcı olabilir. Ancak bu, en iyi ihtimalle kısmi bir çözümdür. Asıl çözüm, tam vize serbestisi olmaya devam etmektedir."

Türkiye'nin vizesiz giriş hakkı reddedilen tek AB adayı ülke olduğunu belirten İmamoğlu, Türk hükümetine ve AB'ye şu çağrıyı yaptı:
"AB'nin Batı Balkanlar, Doğu Avrupa ve hatta Latin Amerika'dan 60'tan fazla ülkeye vizesiz giriş hakkı tanımasına rağmen, Türkiye hâlâ vizesiz giriş hakkını reddeden tek AB aday ülkesidir. Bu sadece teknik bir mesele değil, aynı zamanda siyasi bir meseledir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidara geldikten sonra, Avrupa Birliği ile tam entegre, demokratik, adil ve kapsayıcı bir Türkiye inşa etme kararlılığını sürdürecektir. Bu aynı zamanda Türk vatandaşlarının Avrupa genelinde özgürce, güvenli ve onurlu bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak anlamına da gelir. Hem Avrupa Birliği'ni hem de Türk hükümetini, vize serbestleştirme sürecini tamamlamak için gerekli ve somut adımları atmaya çağırıyorum. Vatandaşlarımız kısmi istisnaları değil, Türkiye'nin aday ülke statüsünü yansıtan, kurallara dayalı ve ilkeli bir çözümü hak ediyor."
Çok girişli vizeler, kademeli olarak önceki vize süresi ve son başvuru tarihine göre belirlenecek. Buna göre,
Emine Erdoğan: ‘Salda Gölü’nü geçmişteki hoyrat kullanımından korumak için…’256 izlenme
Depremde 35 kişinin öldüğü apartmanın altındaki kolonları kesenlerin avukatlığını Ersan Şen üstlendi53 izlenme
Bu video izlendiği zaman, Uğur Mumcu'nun neden katledildiğini anlamak zor değil !1092 izlenme
Ahmet Özer'in ikinci tutukluluğuna avukatları itiraz etti38 izlenme
İmamoğlu'na beraat kararı veren hakimin görev yeri değiştirildi26 izlenme
İBB’ye Ankara By-Pass’ı! Son bir yılda 73 imar planı değişikliği!103 izlenme
CHP'den 'teğmenlere soruşturma' tepkisi: "Milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir"29 izlenme
Erdoğan'ın derdi başka! 'Millet ittifakının parçalanması çok çok önemli'124 izlenme
Bakan Yardımcısı, Meclis'te kur korumalı mevduat hesaplarını anlattı: Dua edin de tutsun!
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Kuşatılmış Mariupol'de 12 günde 1582 sivil öldü"
Şeker fiyatlarının araştırılmasını reddettiler, zamlar nedeniyle CHP'yi suçladılar!
CHP'li Akkuş'un hazırladığı rapora göre haftada 65 yurttaş yaşamına son veriyor