İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişinin çalıştığına yönelik açıklamasına sert sözlerle tepki gösterdi. İmamoğlu, şöyle dedi:
“BAK BAK BAK…”
* En sıra dışı, en akıl dışı, gerçekten psikolojik analize de ihtiyaç olan bir konuya geliyorum… Bu psikolojik analize ihtiyaç duyulan konu da, TBMM'de konuştuğunu, tavırlarını gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanı ile ilgili.
* Ne demiş sayın bakan? ‘İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor.' Bak bak bak… Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor.
“TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYEYSE GELİP TUTUKLAYACAK”
* Bu ilk değil. Bu sayın bakanın yaptığı ilk değil, onlarcasını yaptı. Dün itibariyle aslında ben cevap verecektim. Hatta ilk gün bile cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok, bekleyeyim.' dedim.
* Dün de bekledim. Niye? Ülkede gezen ya da bir kurumda çalıştığını bildiğiniz 557 tane terör örgütü üyesi olduğunu söyleyeceksiniz; bekledim ki herhalde gelip alacaklar onları İBB'den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak değil mi bunu?
“İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ TEHLİKE ALTINDA DEMEKTİR”
Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil… Hem Meclisteki tutumu, tavrı, davranışları kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri açısından ben buradan çağrı yapıyorum, ciddi bir öneride bulunuyorum ve bu önerim ciddiye alınsın istiyorum.
* Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu, psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili bir analiz yapsınlar.
* Çünkü Türkiye'nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse bizim kadim kurumumuz, İçişleri Bakanlığımız tehlike altında demektir.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglundansuleymansoyluyacokserttepki6818921/
Elektriğe yüzde 38 zam! Yeni tarife 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek47 izlenme
IŞİD'li teröristlerin sözde eğitim ve infaz görüntüsü Ankara Gar Katliamı dava dosyasına girdi70 izlenme
ABD'deki Sezgin Baran Korkmaz davasında dikkat çeken ayrıntılar66 izlenme
CHP Gençlik Kolları Başkanı, Erdoğan’a hakaretten hapis cezası aldı95 izlenme
Erdoğan'a gösterilen anket AKP'lileri bile şaşırttı! "Bu güne kadar gördüğümüz en büyük..."60 izlenme
İmamoğlu protestolarında en öndelerdi, sandığa etkileri merak ediliyordu... Dikkat çeken anket! İşte gençlerin iktidarı34 izlenme
Kayyım bir açılış törenine '669 bin TL' harcamış!76 izlenme
Bir ailenin yok olduğu zehirlenme faciası böyle başlamış! Otelde ilaçlama yapan kişinin görüntüsü ortaya çıktı!31 izlenme
Nereden nereye! AKP'li vekil konuşmasını yırttığı Çerçioğlu ile aynı karede
Verdiği cevapla tepki çekti: "Onu önderimiz olarak görmüyoruz. Biz Said Nursi'nin torunlarıyız"
AFAD’da 23 gün tecrübesi olan çalışanın il şube müdürü yapıldığı ortaya çıktı
630 bin TL'yi böyle cebine indirmiş