İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişinin çalıştığına yönelik açıklamasına sert sözlerle tepki gösterdi. İmamoğlu, şöyle dedi:
“BAK BAK BAK…”
* En sıra dışı, en akıl dışı, gerçekten psikolojik analize de ihtiyaç olan bir konuya geliyorum… Bu psikolojik analize ihtiyaç duyulan konu da, TBMM'de konuştuğunu, tavırlarını gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanı ile ilgili.
* Ne demiş sayın bakan? ‘İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor.' Bak bak bak… Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor.
“TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYEYSE GELİP TUTUKLAYACAK”
* Bu ilk değil. Bu sayın bakanın yaptığı ilk değil, onlarcasını yaptı. Dün itibariyle aslında ben cevap verecektim. Hatta ilk gün bile cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok, bekleyeyim.' dedim.
* Dün de bekledim. Niye? Ülkede gezen ya da bir kurumda çalıştığını bildiğiniz 557 tane terör örgütü üyesi olduğunu söyleyeceksiniz; bekledim ki herhalde gelip alacaklar onları İBB'den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak değil mi bunu?
“İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ TEHLİKE ALTINDA DEMEKTİR”
Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil… Hem Meclisteki tutumu, tavrı, davranışları kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri açısından ben buradan çağrı yapıyorum, ciddi bir öneride bulunuyorum ve bu önerim ciddiye alınsın istiyorum.
* Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu, psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili bir analiz yapsınlar.
* Çünkü Türkiye'nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse bizim kadim kurumumuz, İçişleri Bakanlığımız tehlike altında demektir.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglundansuleymansoyluyacokserttepki6818921/
Korkutan uyarı! ‘Marmara’da sahil bırakmaz’122 izlenme
Diyarbakır’da şeyhin ‘randevulu’ muska sırası: Aylık kazancı dudak uçuklattı!43 izlenme
Gündem yaratacak iddia! CHP'ye gelen 'son 10 gün' istihbaratı: Erdoğan düğmeye bastı47 izlenme
İBB’ye yasak, AKP’ye serbest ihale yöntemi: 21/B32 izlenme
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Verilen hizmeti 'FETÖ ve PKK' ile ilişkilendirmek kabul edilemez77 izlenme
Seçimde CHP'ye destek olmak için İYİ Parti'den istifa ettiler!35 izlenme
"Terazini silerim"e yanıt geldi: "Ağzını silerim"247 izlenme
Belden aşağısı enkaz altında kalan küçük çocuk tek başına yardım bekliyor! Yorgana sarıp yanına su bıraktılar44 izlenme
Resmi genelge yok 'RT' var: Bakanlık, Valiliğin açıklamasını paylaştı
Piar anketini açıkladı... Millet ittifakı çoğunluğu alıyor!
Tekstilde kriz: İplik üreten fabrikaların çoğu kapandı
Biri bu alçaklığa dur desin! Pakistanlı hain, çocukların videosunu çekip bir de taciz hareketi yaptı!