İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukları eleştiren Polat, soruşturmaların sürecini etkilemek istediklerini ve artık avukatların da uydurma gerekçelerle gözaltına alındığını ifade etti.
Polat'ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyor:
"Güzel ülkemiz; ne yazık ki demokrasi ve hukuk devleti bakımından sorunlarla boğuşmaktadır. Uydurma ve söylentilerden ibaret suç isnatlarından kamuoyu vicdanı rahatsız olunca bundan ders almayanlar; bir de avukatlar masum insanları savunmasın istiyorlar, bu amaçla soruşturma sürecini etkilemek için de yoğun çaba gösteriyorlar. Avukatlar uydurma gerekçelerle gözaltına alınıyor, avukat olduğu dosyada şüpheli hale getiriliyor."
Polat, şimdi de masum insanların avukatlarına sıranın geldiğini belirterek, yaşananlar karşısında artık şaşkınlık bile yaşayamadığını söyledi. Polat, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:
Anlaşılıyor ki bunlar da yetmiyor; şimdi de lekeleyemediği insanların avukatlarına kara çalmaya sıra gelmiş. Ben 37 yıllık meslek hayatımı, haksızlıklarla mücadele etmeye harcadım. İftiralar karşısında artık maalesef şaşkınlık yaşayamıyorum.
Yalan haberlerine karşı, onlarca dosyada müvekkillerimi savunduğum bazı “gazete” ve yayın mecralarının iftiraları için bu sefer yargı önünde kendi hakkımı aramak da varmış…
Sanıyorum beni tanıyanlar gibi; ismimi maksatlı bir şekilde haberlerine iliştiren bu “gazete”ler de böyle bir şeyi yapmayacağımı gayet iyi bilmektedir.
Polat, hakkında çıkan yalan haberlere karşı HTS kayıtlarıyla birlikte savcılığa başvuracağını ve mücadelenin peşini bırakmayacağını söyledi.
Polat şöyle devam etti:
Ben elbette HTS kayıtlarımla birlikte savcılığa başvuracağım; başkanlık makamına dahi gitmediğimi, “gazete”nin gayet iyi bildiği gibi savcılar da görmüş olacaktır. Haklı olmama rağmen, yargı yoluyla hakkım tesis edilir mi; 37 yıllık bir avukat olarak bunun cevabını ne yazık ki bilemiyorum.
Ancak ben sonuna kadar mücadele edeceğim! Bu sabah basına yansıyan; müvekkilim Ekrem İmamoğlu’na iftira eden yayınlara karşı yaptığımız yoğun suç duyurularını, tazminat davalarını, tutuklu müvekkillerimin ceza davalarını takip etmeyeyim istiyorlar.
Ben de vazgeçmeyeceğim, tehdit altındaki hiçbir avukat da vazgeçmeyecektir! Hakkımda yalan ve yönlendirici haber yapan yayınlara karşı da yasal başvuru haklarımı kullanmaktan, hukuk ve adalet talep etmekten vazgeçmeyeceğim."

Sözleri tepki çeken MHP'li başkan görevden alındı23 izlenme
Koronavirüsle mücadelede korkutan gelişmeler! Doktorlar hasta seçmeye başladı, İstanbul için tehlike çanları!104 izlenme
Dünyanın en büyük mülteci kampı artık Türkiye sınırında! Atme Kampı tehdit oluşturuyor!162 izlenme
Suriyelilerin yükünü sınır illeri çekiyor168 izlenme
CHP'nin ‘sağlık çalışanlarının sorunlarının araştırılması’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!47 izlenme
Çin'e gönderilirken Halkalı'da bulunan trenin arkasından tanıdık isim çıktı: Fatih Erdoğan76 izlenme
Cemal Enginyurt'tan canlı yayında Ali Erbaş'a gönderme: "Ne demişti Cübbeli Ahmet? Arapça bilmeyen Cennete giremez. Ali Erbaş, bu gidişle Cenneti göremeyeceksin gibi"61 izlenme
AKP'li kafa 'Çomarkopter' yapıldığına bile inanıyor !3143 izlenme