İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile ilişkilendirilmeye çalışılan ancak AKP’ye yakın iş insanı Veysel Demirci’ye ait olduğu ortaya çıkan özel jet tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı.
Halk TV'de yer alan habere göre, uçağın sahibi olan Ziver Holding bünyesindeki Ziver Air’in internet sitesine erişim, olayın kamuoyuna yansımasının ardından kapatıldı.
İDDİALARIN ODAĞINDAKİ UÇAK
Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında, uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında gündeme gelen bir özel jetin Ekrem İmamoğlu tarafından kullanıldığı iddia edilmişti. Savcılık ifadelerine dayandırılan haberlerde, uçakta yasa dışı partiler düzenlendiği öne sürülmüş ve konu İBB davası ile ilişkilendirilmeye çalışılmıştı.
SAHİBİ AKP'Lİ ÇIKTI
Yapılan incelemeler sonucunda, iddialara konu olan TCVED kuyruk numaralı Bombardier CRJ850 tipi jetin Ziver Holding iştiraki Ziver Air’e ait olduğu belgelendi. Şirketin sahibi Veysel Demirci’nin, 2015 ve 2022 yıllarında AKP’den Elazığ milletvekili aday adayı olduğu ve kamu kurumlarından yüksek bedelli ihaleler aldığı ortaya çıktı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Demirci, "Ben koyu Reisçiyim, CHP'ye kiraya vermedim, vermezler" ifadelerini kullanarak uçağın İmamoğlu ile ilgisi olmadığını doğrulamıştı.
SİTEYE ERİŞİM KESİLDİ
Uçağın gerçek sahibinin ortaya çıkması ve Veysel Demirci’nin açıklamalarının basında yer almasının hemen ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ziver Holding’e bağlı havacılık şirketi Ziver Air’in, söz konusu uçağın da kiralama hizmetinin sunulduğu kurumsal internet sitesi kapatıldı. Siteye girmek isteyen kullanıcılar erişim sağlayamadı.
Tele2 Haber
Kuyumcularda altın kalmadı: Dükkânların önü ana baba günü26 izlenme
Bakan Ersoy Kartalkaya yangın faciası komisyonuna katılmadı, CHP'li vekiller ateş püskürdü38 izlenme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK'nin maaş farklarını yatıracağı tarih belli oldu28 izlenme
Erdoğan’ın talimatıyla indirim yapan Tarım Kredi Marketleri zam yaptı!44 izlenme
Putin, Polonya’yı vuracak mı? Üst düzey ABD’li yetkililer endişelerini açıkladı41 izlenme
Libya'daki şehitleri duyuran Yeniçağ yazarlarının hesaplarına el konuldu!711 izlenme
Diyarbakır'da trafo yenileme ve kaçak elektrik kontrolü yapan enerji şirketi çalışanlarına silahlı saldırı37 izlenme
Ümit Özdağ'ı esnaf ziyaretinde üzen cevap: “Dükkân sahibim Afgan. Ben ona kira ödüyorum. Burayı satın alıp vatandaşlık aldı”34 izlenme
Vural Çelik, Gülse Birsel sorusuna aylar önce böyle cevap vermiş: "3 günlük dünya"
Lütfen izleyelim ve izletelim, uyuyanları uyandıralım !
20 bin servis şoförü işsiz kaldı! Servisçiler trafiği yavaşlatma eylemi yaptı!
Fesli Mısıroğlu’nun mirası kavga çıkardı! Mirası dudak uçuklattı!