Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşmadaki görüntüleri yapay zekayla oynarak, jandarmanı alkışladığı şekilde servis edilmişti.
Jandarma Genel Komutanlığı, söz konusu görüntü hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yapay zekayla oluşturulmuş görüntüye ilişkin başlatılan soruşturmaya miting meydanlarındaki montajlanmış videoları hatırlatarak tepki gösterdi.
2023 Genel Seçimleri'nde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanya videosunu PKK terör örgütünden görüntü eklenerek meydanlarda izletmesine atıfta bulunan Bulut, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Mahkemede, jandarmanın Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’nu alkışladığı yapay zekâ ile oluşturulan görüntülere soruşturma başlatılmış. Yapay zekadan bile korkanları, bu milletin sağduyusuna ve vicdanına havale ediyoruz. “Ama montaj ama şu ama bu…” Ne soruşturmalarla hakikatı değiştirebilir, ne korkuyla bu halkı susturabilirsiniz."

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu 2023 Genel Seçimleri sürecinde, AKP'nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan miting meydanlarında PKK'lı teröristlerin Kılıçdaroğlu'nun videosuna montajlandığı bir video izletmişti.
Görüntüler tepki çekerken konu hakkında konuşan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle 'haydi haydi' türü video çekimleri var. Ama montaj ama şu ama bu. Video çekimleri yaptılar." demişti.

TRT yayınındaki ifadelerin ardından Erdoğan konuya dair bir açıklama daha yaparak şunları söylemişti:
"Videoları çekerek CHP Genel Başkanı'na alenen oy istediler. Şimdi çıkmışlar bu gerçekleri 5 saniyeye sığdıran gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar"

Böcek ailesinin ölümünde korkunç detay: İlaçlamadan sonra odada kilitli kalmışlar12 izlenme
Özgür Özel Manavgat'taki kumpası anlattı! "Baklava kutusunu bir aydır planlamışlar. Elimizde 32 saatlik görüntü var. Dakika dakika planlamışlar. Manavgat'ı AKP'ye geçirmeye çalıştılar"25 izlenme
Acun'un kızının adını Adnan Oktar vermiş!512 izlenme
Konut ve sanayide büyük doğalgaz zammı!76 izlenme
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1900 kişi hayatını kaybetti35 izlenme
Almanya’da elektrik kullanmaları için para ödeniyor!814 izlenme
İlber Ortaylı: "Atatürk'ün hayalindeki ülke..."120 izlenme
Maaşlar arasındaki uçurumun nedeni belli oldu64 izlenme