İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,Hacıbektaş Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan 7. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaşı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılmak için Pazar günü Nevşehir’e gidiyor. Bu yıl pandemi ile mücadele koşullarında gerçekleşecek etkinliklerin başlamasından önce İBB, ilçenin alt yapı sorunlarının kalıcı şekilde giderilmesi için Hacıbektaş Belediyesi’nin birçok projesine önemli teknik destekler sağladı. Hayata geçirilen bu projelerle, anma törenleri için ilçeyi akın edecek yüzbinlerce ziyaretçinin, bu yıl törenlerde daha huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde katılması, inançlarının gereğini yerine getirmesi sağlanacak.
İmamoğlu, yüz binlerce ziyaretçinin akın etmesi beklenen ilçeye, İBB’nin yapmış olduğu önemli teknik desteği de yakından incelemiş olacak. İmamoğlu, geçtiğimiz yıl 16 Ağustos’ta Hacıbektaş’ı ziyaret ettiğinde, önümüzdeki 1 yıl içerisinde, İBB olarak Hacıbektaş'ın fiziki sorunlarının ortadan kaldırılması için her türlü yardımı yapacaklarının sözünü vermişti.
O tarihte Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok'u makamında ziyaret ederek “yardım sözü” veren İmamoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bu, İstanbul'un, hatta Türkiye'nin bu güzel ve kadim topraklara borcudur. Bunu en iyi şekilde yapabilmek adına, ben iyi biliyorum ki İstanbul'daki belediye başkanlarımız olsun, diğer büyükşehir belediye başkanlarımız olsun birebir bu sürecin içinde olacaklar. Bunları konuştuk, konuşuyoruz. Atamızın 100 yıl önce ziyaret ettiği ve kurtuluş mücadelemizin en önemli noktalarından olan Hacıbektaş'ı en modern şekliyle inşa etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.”
BİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Şahan’ın verdiği bilgiye göre; Hacıbektaş Belediyesi’nin projelerine İBB tarafından sağlanan teknik desteğiyle ilçede şu düzenlemeler yapıldı:
İlçenin simge eserlerinden Kadıncık Ana ile Beşiktaş Efendi Türbelerinin bakımı yapılıp onarıldı. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları bitirilen türbelerin hasarlı yerleri de elden geçirilerek eskiyen derzler yenilendi.
Meydanı olmayan Hacıbektaş’ın bu eksikliği, kısa süre içerisinde tamamlanan kot ve kazı çalışması sonucu giderildi. Kot ve kazı çalışması ardından beton döküldü; ağaçlandırma ve çim serimi yapıldı.
Vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için önemli ziyaret merkezlerine giden yollarda, yaklaşık 6 km’lik kısım her yönüyle yeniden elden geçirildi, asfaltlandı.
Meydan ve kültür merkezine kurulan sahne, ses, ışık ve görüntü sistemleriyle de anma ve kutlamaların akustik ses yalıtımına özen gösterilerek gerçekleştirilmesinin yolu açıldı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/imamogluhacibektasagidiyor1758421
Erdoğan panikledi çıkış yolu bulamıyor!102 izlenme
CHP'li Özkoç: 'Türkiye'nin mal varlığını elden çıkartabilirler'100 izlenme
Araç muayenesinde isyan ettiren kredi kartı kararı28 izlenme
Tunç Soyer: "Bir kira bir yuva kampanyasının internet sitesine dün akşam 3 milyon 700 bin siber saldırı oldu"45 izlenme
Ankara'daki hain saldırıda teröristin kimliği belli oldu44 izlenme
TÜİK açıkladı: Türkiye'nin en yoksul illeri belli oldu49 izlenme
Erdoğan: Tank palet fabrikasının devri söz konusu değil235 izlenme
Benzine gelecek zam iptal oldu!46 izlenme